Prostovoljno gasilsko društvo Polšnik


Gasilsko društvo deluje od leta 1932 in v letu 2012 praznuje 80 let. PGD Polšnik se vključuje v zvezo Gasilske zveze Litija, sektor Litija.

Pokriva naslednja območja: KS Polšnik z zaselki Polšnik, Tepe, Šumnik, Stranski vrh, Renke, Velika Preska, Zglavnica, Dolgo Brdo, Mamolj ter KS Konjšica. Aktivni člani so razdeljeni v pet desetin.

Vsako leto v mesecu oktobru člani desetin izvedejo nekaj vaj po naši krajevni skupnosti.

Aktivni so na več področjih: sodelujejo na tekmovanjih, katerih se udeležujejo gasilske desetine vseh generacij, so nepogrešljivi pri organizaciji prireditev (usmerjanje prometa, varovanje …). Pohvalijo se lahko z tovornjakom MAN GVC 16/25 , ki je (bil žal že) zelo primeren za gašenje požarov v naših (visokogorskih) krajih in novim vozilom VW transporter GVM s priklopnikom. Če bi radi izvedeli več o delu gasilskega društva na podeželju, jih kontaktirajte in se boste dogovorili za srečanje. Društvo je tudi skrbnik šotora. (podatki o možnosti najema šotora)

Predsednik: Darko Povše - 041-210-422, darci@siol.net

Poveljnik: Štefan Logar  - 041-362-726, stefan.logar@gmail.com

 --------------------------------------------------------------------

Obvestilo - 6.3.2014

Spoštovani!

 Iz Gasilske zveze Litija so nam posredovali naslednje obvestilo, katerega delimo tudi z vami. Vzemite si čas in ga preberite, da bo vaše delo v gozdovih varno potekalo.

 

Darko Povše - predsednik PGD Polšnik

--------------------------------
 
Spoštovane članice, člani DVILJ in širša strokovna  javnost,
 
s strani IRSD smo prejeli prijazno obvestilo, da so na  IRSD pripravili pisne in ilustrirane napotke za varno delo v gozdu pri  odpravljanju posledic žledoloma (priponka).
 
Ker gre za res dobro pripravljeno in nadvse aktualno  gradivo, primerno tako strokovni kot laični populaciji, z velikim veseljem  napotke za varno delo v gozdu razpošiljamo med članstvo in širšo strokovno  javnost.
 
Razpošljite ta navodila vsem za katere menite, da bodo ali  bi lahko odpravljali posledice žledoloma ali pa imajo tudi sicer delo v  gozdu.
 
In še info v zvezi z usposabljanjem: klik na tole.

Vsaka nezgoda manj stroki varnosti nekaj pomeni  !
 
Lep in  varen dan,

Društvo varnostnih inženirjev Ljubljana

Več: Navodila za varno delo v gozdu pri odpravi žledoloma.

 

Povezave do člankov:

OBČNI ZBOR PGD 2014

3. MESTO PIONIRJEV PGD POLŠNIK NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU

KOLEDAR ČLANIC PGD POLŠNIK

 

Ihelp - POVEZAVA