Krajevna organizacija Rdečega križa


Program dejavnosti KO RK Polšnik je zelo pester. Vsako jesen organizirajo srečanje starejših krajanov in krvodajalcev. Učenci OŠ Polšnik pripravijo kulturni program, vedno pa temu sledi še pogostitev in družabno srečanje. Lepa in nepozabna doživetja so izleti za člane. Pozornost vsako leto namenijo tudi starejšim ženam in materam ob njihovem prazniku, 25. marcu. Obiščejo jih na domu ter jih priložnostno obdarijo. Vedno pa se spomnijo tudi vseh tistih, ki so v Domu Tisje in jih razveselimo z obiskom, pogovorom in darilcem.

V času pred Božičem pripravijo Srečanje družin in sodelujejo pri obdaritvi otrok. Kolikor je mogoče pomagajo tudi vsem tistim, ki so socialno ogroženi - bodisi z nasveti, materialno in finančno pomočjo in s prostovoljnim delom.

V kraju včasih poteka merjenje krvnega pritiska, holesterola in glukoze. Zdravstvena predavanja, ki jih organizirajo s pomočjo Občinskega organizacije RK Litija, so vedno dobro obiskana.

Poskrbijo tudi za telovadbo, ki poteka pod strokovnim vodstvom v dvorani na Polšniku. Brez sodelovanja z ostalimi organizacijami in društvi na Polšniku seveda ne gre. V odboru, ki seveda deluje prostovoljno, se trudijo, da bi s svojimi aktivnostmi bili v pomoč in oporo vsem, ki le to potrebujejo.