Teden bogat z nagradami

Prejšnji teden je bil za Polšničane zelo uspešen. Društvo podeželskih žena in deklet se je odpravilo na izlet na Dolenjsko. Med drugim so si ogledali tudi prireditev  Praznik topliškega jabolka v Dolenjskih toplicah, kjer je sočasno potekalo državno tekmovanje v ocenjevanju jabolčnega zavitka. Tudi naše članice so sodelovale in Romana Repovž ter Nada Kokalj sta prejeli srebrno državno priznanje. Izjemno smo ponosni na naši odlični kulinarični ustvarjalki in jima ČESTITAMO! 

Polšniško podjetje Mizarstvo Kos z Velike Preske pa se je predstavljalo na zagrebškem mednarodnem sejmu Ambienta. Tako obiskovalci, kot strokovna žirija 44. mednarodnega sejma , so opazili inovacijo podjetja: LESENA POMIČNA STROPNA IN STENSKA SENČILA. Prejeli so pohvalo v kategoriji Mobil Optimum 2017, kjer se ocenjuje produkte preverjene kvalitete. Pod kategorijo "oprema za zunanje ureditve in bivanje" so ocenjevalci upoštevali kriterije: material in konstrukcija rešitve, tehnologija izvedbe, kvaliteta, tržišče, eksploatibilnost in dizajn. Lesena senčila niso samo produkt kvalitete, zagotavljajo izboljšano uporabniško vrednost in dvigajo estetski doprinos objektov pri hiši. Drsna lesena senčila poleg zaščite pred soncem, premikamo kot vetrno, dežno ali zasebno bariero ustvarjeno v poslanstvu dreves. V Mizarstvu Kos pravijo, da drevo uporablja krošnjo z listi, ljudje pa nadstrešek s senčili. ČESTITKE!

Janez Borišek pa je na 20. državnem tekmovanju v Kopru, 21. oktobra,  v hitrostnem striženju ovac z električnimi škarjami dosegel odlično 8. mesto! ČESTITKE! 

Polšničani smo lahko ponosni na naše sokrajane, ki s svojim znanjem in talenti ponesejo dober glas našega kraja po Sloveniji in preko naših meja. Velikokrat se zgodi, da bolj cenimo vse, kar ni domače, Mnogokrat slišim, da je tako tudi v drugih krajih in mislim, da taka tolažba ni na mestu. Ponosni moramo biti na vse dosežke Polšničanov, ki presegajo povprečnost. Znati videti in  ceniti dobro v soljudeh je prav posebna vrlina. In to se lahko nauči prav vsak. Če le hoče. 

 Še enkrat čestitke vsem oktobrskim prejemnikom priznanj!   

Foto: Špela Pavlič Kos, Romana Repovž 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.