Očistili košček naše dežele

Prvoaprilska sobota je bila na Polšniku namenjena čiščenju.  Nekateri so po svojih zaselkih smeti pobrali že med tednom, nekateri pa si bodo za to še vzeli čas. Z akcijo smo pričeli ob 8h  in ob 12h so bili rezultati pridnega dela že vidni. Letos smo se bolj temeljito lotili čiščenja okolice šole in večnamenskega objekta ter pokopališča. Razdelili smo se v skupine. Šolarji in vrtečki so z učiteljico Katarino in nekaterimi mamicami pometali, grabili in pobirali smeti okrog šole, eni so odšli po krožni poti mimo Sušja in Stranskega vrha in nazaj, nekateri smo se lotili pokopališča, tisti močnejši pa so pomagali pri čiščenju meje nad šolo, kjer nameravamo zasaditi smrekice. Akcija pa je istočasno potekala tudi na Veliki Preski. Lepo je bilo videti toliko pridnih otrok in seveda tudi vestnih staršev. Kljub temu, da smo pričakovali malo večji odziv krajanov, smo bili vsi zbrani tako pridni, da smo res veliko ponaredili. Naši skupni objekti so naš privilegij in tudi zanje je treba skrbeti. Tako kot za svojo domačo trato in vrt, je treba tudi v to vlagati, da potem lahko "žanjemo" lepe trenutke in dogodke. Svoj prosti čas smo delili za skupnost, navezovali nove stike in naredili nekaj dobrega za našo lepo naravo ter za skupno dobro. "Bogati ljudje usmerjajo pozornost na priložnosti. Revni ljudje usmerjajo pozornost na ovire." je zapisal Wallace Delois Wattles.

Hvala vsem, ki ste  v tem čudovitem pomladnem času namenili proste urice za skupno dobro! Hvala, ker ste tako bogati, da to znate ceniti. Hvala KS Polšnik in PGD Polšnik za zasluženo malico ter za jutranjo kavico Lokalu Polšnik! Hvala našim gasilcem za požarno stražo!

Še "ocvirk". OB kontejnerju za steklo leni ljudje puščajo steklo in ne morem razumeti... a je res tako težko zmetati noter? Pa pozivam vse, ki boste slučajno ujeli koga, ki bi metal  smeti iz avta, (cigaretne škatlice, prazne pločevinke od piva!!! pa še kaj), zapomnite si številko ali fotkajte avto in mi pošljite. Ali pa, če vidite koga, ki odlaga smeti, kjerkoli v naravo! Bom objavila na FB in še kje.  Verjamem, da ne bomo rešili sveta, mogoče pa naredimo majhen napredek! Tudi to šteje.  Za take ljudi je prašič prelepa zmerljivka, saj je pujsek prav luštna žival. Tistih, ki še vedno onesnažujejo, pa raje ne poimenujem, ker...

Fotografije veliko povedo o pridnih sokrajanih. 

Foto: Katarina Juvan, Jože Kos, Tejčka Vozelj, Tomaž Vozelj, Nevena Domanovič in Mateja    

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.