Ob prazniku mamic, deklet in žena...

Na predvečer materinskega dne (24.3.2017) je številno občinstvo zopet napolnilo našo kulturno dvorano. Otroci iz vrtca, šolarji in pevke in pevci našega kulturnega društva so nam pripravili prijeten večer. Posvetili so ga vsem mamicam, dekletom in ženam, ki praznujejo v tem mesecu, ko seveda ne manjka tudi gregorjevo. Tako ljubezni ni manjkalo. In vsi smo se strinjali, da je bil večer poln odličnih plesnih, gledaliških, pevskih, instrumentalnih, recitatorskih točk. Otroci iz vrtca so z Mojco Pokrajculjo našli kradljivca medu, recitirali, šolarji so plesali in peli, deklamirali in odigrali dramatizacijo, ki jo je Ariana nagdradila tudi z baletom. Ljudske pevke in godci so ubrano predstavili ljudski pesmici, pevci moškega zbora pa so tokrat izbrali dinamične pesmice. Vse skupaj je z odličnim spremnim besedilom povezala Melita Rozina in večer je kar prehitro minil, saj so se vsi nastopajoči res potrudili.

Hvala,  da imamo na podeželju to možnost in srečo, da smo lahko deležnih takšnih dogodkov. Z zahvalo se stvari samo množijo in naj bo tako še veliko, veliko let!  Zato HVALA vzgojiteljici/učiteljici Meliti, učiteljicam Katarini, Idi, Darinki in  Mateji, vzgojiteljicam Vanji, Tini in pripravniku Urbanu. HVALA Ljudskim pevkam in godcem ter vsem pevcem našega Moškega pevskega zbora Polšnik!

Kulturno društvo Pavle Voje je poskrbelo za zakusko na družabnem srečanju, ki je sledilo. (hvala Tanji, Mariji in Karolini).  Otroci pravijo, da je to najboljši del naših večerov. :)  Bi se strinjala, saj smo ljudje družabna bitja, ki se morajo družiti, si izmenjati dobre novice in se nasmejati. Res je lepo, da nas druži kultura, saj "Narod brez kulture ne more preživeti."   

Foto: Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.