Knjižnica pod krošnjami – Polšnik 2017

Knjižnica pod krošnjami je letos na Polšniku potekala že tretje leto. Sodelovanje z Zavodom Divja misel je uspešno, saj nam zagotavlja kvaliteten izbor knjig ter poskrbi za uspešno oglaševanje v medijih.

S knjižnico smo pričeli v soboto, 15. 7., ko nas je v otvoritev popeljal trio TRIAD in nas s svojim nastopom navdušil učitelj Tomaz S. Ivan.  V nedeljo smo se zbrale družine, ki smo gostile učence projekta Erasmus plus. Skupaj smo pripravili piknik in se družili do poznega popoldneva. V ponedeljek smo v dopoldanskem času pričeli z delavnicami za otroke. Pripravili smo delavnice za vsak dan, in sicer šahovsko ter lego delavnico, dve ustvarjalni delavnici,  kjer smo  izdelovali izdelke s poletnimi motivi, v petek pa nas je obiskala knjižničarka Tatjana, ki nam je pripovedovala pravljice. Ob večerih smo se predajali različnim glasbenim in literarnim dogodkom. Poslušali Jureta Torija, ki je igral harmoniko in Jureta Longyko, ki je ob glasbeni spremljavi prebiral poezijo različnih slovenskih pesnikov. V torek so mladi ljubitelji poezije brali pesmi ustvarjalke Katje Perat, pesmi iz zbirke Davek na dodano vrednost. Za glasbeno podlago je na kitari poskrbel Tomaž Deželak, ki je predstavil tudi svoje pesmi. V sredo smo prisluhnili nežnim zvokom skupine Jazzster. Četrtkov večer nam je popestrila Staša Lepej, ki nas je popeljela po poti Camino in opisala svojo prehojeno pot Iz Goričkega v Piran. Poezija nas je spremljala tudi v petek, ko smo brali pesmi iz zbirke Vesa v zgibi, avtorice Anje Golob. Jan Zupančič je s svojim raperskim nastopom osvežil večer, Nika Zore je zaigrala na ukulele in s petjem navdušila množico, Tomaž S. Ivan pa je ponovil svojo Urško avtorja Andreja Rozmana Roze in spet požel velik aplavz. V soboto so na svoj račun prišli ljubitelji potopisov, saj sta zakonca Špela in Damir pripovedovala o svoji avanturi po Ameriki. Knjižnico pod krošnjami smo zaključili z nedeljskim predavanjem o sproščanju in predstavitvijo tibetanskih vaj ter vodeno meditacijo. Delavnice je vodil Franc Rozman.

Ugotavljamo, da je knjiga ena najboljših človekovih prijateljic, ki te vabi na odmik od dnevne rutine in te popelje v čudovite svetove, ki so nebralcu nedostopne. 

 

Fotografije: Sandra Juvan

FB: BRANJE POD KROŠNJAMI

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.