Gasilski vikend na Polšniku

Tretji vikend v maju (27. in 28.5.2017) so Polšnik preplavili gasilci iz vse občine. Vzrok ni bil požar ampak prijetna druženja mladih in malo starejših na gasilskem tekmovanju. V soboto je potekalo člansko gasilsko tekmovanje GZ Litija. Sodelovala je 1 ekipa starejših gasilk in 7 ekip starejših gasilcev.  Kot že veliko let,  se z veteransko ekipo predstavljajo tudi polšniški gasilci. Stari mački, polni izkušenj so zasedli tretje mesto in pogostili svoje veteranske prijatelje, tokrat na domačem Polšniku.

V nedeljo pa je potekalo mladinsko tekmovanje GZ Litija. 21 ekip društev GZ Litija je tekmovalo v različnih disciplinah (vaja z vedrovko, štafeta s prenosom vode, vaja razvrščanja za pionirje in pionirke, mokra vaja s hidrantom za mladince in mladinke, teoretično testiranje, vaja razvrščanja). PGD Polšnik so zastopale 3 desetine: pionirji, pionirke in mladinska ekipa. Pionirke so zasedle 1. mesto in odhajajo na regijsko tekmovanje, pionirji pa sicer odlično vendar nehvaležno 4. mesto. Mladinska ekipa  je žal imela smolo in so zasedli 9. mesto, vendar niso izgubili volje in bodo do naslednjega leta naštudirali še vse malenkosti. Mentorjem ekip Katarini Juvan, Barbari Bučar, Tjaši Povše in Boštjanu Juvanu čestitke in hvala za ves trud in delo. Seveda pa še posebej čestitamo pionirkam, ki so z zmago dokazale, da postajajo prave gasilke, katere bo na naslednjih tekmovanjih težko ujeti.

Pohvaliti  je potrebno odlično ekipo PGD Polšnik, ki je skrbela za organizacijo in izvedbo teh dveh dogodkov. Vse je potekalo brez problemov in verjamem, da so se gasilci v našem kraju dobro počutili. Hvala vsem!   

Povezava do članka na strani PŠ Polšnik.

Foto: Mateja in Barbara Bučar

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.