Gasilska občinska orientacija tokrat na sončnem Polšniku

Na sončno soboto, 22. aprila je v domačem Polšniku potekala občinska orientacija. Udeležili smo se je z nadobudnimi devetimi ekipami. Naše društvo so zastopale 3 ekipe pionirk, 2 ekipi pionirjev, 1 ekipa mladink in 3 ekipe mladincev.  Tekmovanje je potekalo po novem sistemu. Najprej se je tekmovanje odvijalo na igrišču, kjer so ekipe morale opraviti razne vaje: vezanje vozlov, zbijanje tarče z vedrovko, spenjanje cevi na trojak, hitrostno zvijanje cevi  in znanje iz topografskih znakov. Nato je sledil orientacijski tek. Tekmovalci so dobili zemljevid z označeno potjo in kontrolnimi točkami, s seboj pa so lahko imeli kompas. Pionirji in pionirke so se na pot podali skupaj z mentorji, mladinci in mladinke pa so bili prepuščeni sebi in svojemu znanju orientacije. Po prihodu v cilj so ekipe opravile še postanek na točki, kjer so morali pokazati praktično znanje iz orientacije še sodnikom.
Tekmovanja se je udeležilo 23 ekip pionirjev, naši so zasedli zelo dobro 12. mesto (Simon, David, Lovro) in 8. mesto (Jonaš Rua, Jakob in Jernej).
Vseh ekip pionirk je bilo 15. Naša dekleta so imela malček smole in so zasedla zadnja tri mesta. Zarja, Barbara, Manja, Patricija, Lina, Ariana, Hana Vita, Neža in Maša so kljub težavam ohranile dobro voljo, tekmovati na orientaciji ni mačji kašelj in to dobro vedo.
Pri mladinkah je bilo 8 ekip. Polšniška dekleta (Lana, Mia in Andrijana) so bila izvrstna in so zasedla odlično 3. mesto. Ker je bilo ekip manj kot 10, na žalost ne gredo na regijsko tekmovanje, ampak dekleta so bila tega kar malo vesela. Zaslužijo si premor, saj so cel mesec pridno vadile.
Mladinskih ekip je bilo 14. Naše ekipe so bile zopet v samem vrhu. Ena izmed ekip (Aljaž, Klavdija in Amadej) je zasedla nehvaležno 4. mesto. Kljub kislim obrazom pa so dokazali, da so tesno za najboljšimi in da bomo v prihodnje še slišali zanje. Naslednja naša ekipa (Luka, Lovro in Dominik) je dosegla odlično 3. mesto. Luka je stisnil zobe in kljub zvitemu gležnju ekipi priboril udeležbo na regijskem tekmovanju.   Najbolj pa so presenetili Gaj, Jan in Jon. Zasedli so 2. mesto. Zakaj presenetili?  Ker sta bila dva člana na vajah pravi mali neposlušni bombici. Tudi oni seveda gredo na regijsko tekmovanje, ki bo 20.5.

Hvala vsem otrokom, ki nadobudno obiskujete vaje. Nam kravžljate živčke in nas spravljate v smeh. Hvala staršem, da jim dovolite udeležbo in jih pripeljete. Hvala Zdenki, Mateji, Alešu, Boštjanu J. in Franciju za pomoč našim najmlajšim pri teku. Hvala Boštjanu M., Katarini, Maji, Barbari, Anji in Aljažu za pomoč na vajah in izvrstno pripravo ekip.

Hvala tudi članom PGD Polšnik, mladinski komisiji GZ Litija, sodnikom in ostalim, ki ste kakorkoli sodelovali pri organizaciji in izvedbi orientacije.

Na pomoč!

Foto: Tanja Bučar in Mateja

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.