Pričakali novo leto 2016 na Ostrežu

V četrtek, na silvestrovo smo letos za spremembo od zadnjih let, nočni Maksov pohod na Ostrež pričeli v za ta čas izjemno lepih vremenskih razmerah.
Samo nekaj stopinj pod ničlo, brez snega, pa vendar se je s Polšnika odpravilo peš v enajstih letih organiziranega pohoda skoraj najmanj ljudi. Prav zanimivo.
Morda temu botruje cona ugodja pred televizorjem ali pa je to čas, ki je pritegnil ljudi v hrup in bučne zabave, sem razmišljal ob tem skromnem številu udeležencev.
Moja ocena je bila prezgodnja.

Cerkev na Ostrežu je bila ob 23,15 uri skoraj nabito polna.
Zelo prijetno mašo je tudi letos za farane daroval g. Avguštin Klobčar z Domžal. Letos je bil že sedmič z nami za novo leto. Pevcem mešanega cerkvenega zbora Lurške Matere Božje so pri izvedbi starih božičnih napevov pomagali tudi vsi navzoči.
Čudovito vzdušje smo skupaj sestavili obiskovalci iz različnih krajev. Ugotovili smo, da prihajamo iz dveh škofij in sedmih župnij.

Voščila in še fotografiranje tistih, ki nismo takoj odšli domov, so bila prijetna zaključna opravila n vrhu hriba. Spustili smo se v dolino in se z avtomobili odpravili v Polšnik.
Druženje ob toplem čaju in domačih dobrotah je trajalo v pevski sobi kar nekaj časa. Stane nam je pripravil posebne pesmarice in tako smo ob njegovi harmoniki obnavljali stare ljudske viže.
Prav tako smo nazdravili za rojstni dan še Toniju, ki se nam je kasneje priključil. Zaradi težav s kolenom ni mogel z nami. Skupaj smo doživeli izjemno prijeten zaključek večera ali nov začetek leta.

Splačalo se je. Internetne komunikacije, mobilna sporočila ali televizijska enosmernost verjetno ne bodo mogla nikoli nadomestiti misli, besed in dejanj, ki jih ljudje podarimo drug drugemu na takšnih srečanjih.
Zato sem hvaležen Bogu za ta spoznanja in vsem ljudem , ki so to še pripravljeni živeti.
Naj jih bo v novem letu 2016 čim več.

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.