Pika Nogavička pripeljala Božička na Polšnik

Že sedmo leto zapored smo v okviru gledališke skupine Kulturnega društva Pavle Voje Polšnik,  starši polšniških otrok pripravili lutkovno - igrano božično predstavo.

Tokrat je na našo predstavo "prišla" Pika Nogavička in razveseljevala najmlajše s popotovanjem vse do Božičkove dežele na severnem tečaju. Ker pa je pot dolga, je prepotovala skoraj cel svet in srečala zelo zanimive prijatelje. Posnetek si lahko ogledate spodaj. Ekipa odličnih igralcev je s svojo predanostjo, s talentom in izvirnostjo predstavo pripravljala 7 tednov in svoje delo so v soboto, 17.12.2016, vrhunsko opravili. Vsaj tako so nam povedali naši iskreni, mladi gledalci, ki so res uživali ter seveda tudi starši, ki znajo ceniti to naše prostovoljno delo. Piko Nogavičko je nepozabno odigrala Petra Petrič, kateri je vloga res pisana na kožo, glavnega škrata v Božičkovi delavnici je s svojim izrednim igralskim talentom upodobil Evgen Povše, lutkama škratov pomočnikov sta glas posodili Tanja Ribič in Lidija Brudar.  Navdušili pa so seveda tudi Anica - Tejčka Vozelj in Tomaž - Igor Poznajelšek, na harmoniko je zaigral in odpel gusar Simon Hiršelj, s svojo pomočnico - lutko, papigo Mici - Katarina Juvan ter pingvina z južnega tečaja Zdenka Pečnik Podrenk in Boštjan Juvan, ki sta s tehno muziko presenetila obiskovalce južnega tečaja. Pika se je ustavila tudi v Afriki, kjer se je pogovorila o njihovih težavah z nojem - Eriko Hiršelj ter žirafo - Tino Hribar. No, letos pa smo prvič spoznavali še tuj jezik. Pika se je srečala z legendarnim medvedkom Uhcem - Pavel Kvapil, ki je v češčini pozdravil najpogumnejšo popotnico. In, ko je v dvorano po glasnih klicih vstopil Božiček s polno košaro bonbonov je bil dan za otroke popoln! 

Za kostumografijo in sceno je skrbela Katja Poznajelšek, za luči in zvok, Tomaž Vozelj.  Otroke je v predstavo popeljala voditeljica Mia, zelo pa smo hvaležni tudi Slavku za "radodarno" pomoč. 

Kot scenaristka in režiserka se zahvaljujem vsem igralcem in tehničnim pomočnikom za vašo predanost. Otroci in starši so nas vse nagradili s pohvalami in velikim aplavzom, katerega ste si res zaslužili. Hvala za vaš čas za vaje, za dobro voljo in ideje. Vem, da so bili vaši otroci ponosni na vas. To pa je zelo pomembno. Seveda je bil naš osnovni namen, da  odlično odigramo, vendar je bila pomembna tudi pot, po kateri smo hodili skupaj do premiere in ta je bila polna smeha, prepevanja in druženja v odlični družbi. Hvala.   

Za pomoč pri nakupu daril se Krajevna skupnost Polšnik zahvaljuje zvestim sponzorjem:

Lokal Polšnik, Ana Marija Kotar, s.p. Polšnik , TUŠ, Rajko Povše, Mizarstvo Otmar, Tatjana Mušič, s.p. Mamolj, RORC, d.o.o. Polšnik, Aleš Borišek, s.p. Mamolj, Tesarstvo, krovstvo Bučar, Anton Bučar s.p. Polšnik, Metka Končar, s.p, Polšnik, Popravilo plovil, Andrej Repovž, s.p.,Polšnik, GMP Razpotnik Silvo, s.p. Izlake, Tesarstvo Hribar, Roman Hribar, s.p. Polšnik, Zeleni gaj, Miha Kos, s.p. Mamolj, Grega Petrič, s.p. Ljubež, Ključavničarstvo Repovš, Igor Poznajelšek, s.p.Polšnik, Kaplja Franci, s.p. Polšnik, Gostilna Juvan, Ana Majcen, s.p. Polšnik, Mizarstvo Kos, Jože Kos, s.p. Polšnik, Zidarstvo Bevc, Jože Bevc, s.p. Polšnik, Kombivoz, Srečko Sedevčič, s.p. Polšnik, Coma Commerce Ljubljana, VOM Vodišek Matej, s.p. Mamolj, Elektroinstalacije, Drago Repovž, s.p. Polšnik, Mizarstvo Medved Boštjan, s.p. Mamolj, Avdil Nercaj, s.p. Zglavnica, Polšnik ter polšniška društva: PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO, LOVSKA DRUŽINA, KULTURNO DRUŠTVO PAVLE VOJE, DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA IN DEKLET, TURISTIČNO DRUŠTVO , DRUŠTVO IZGNANCEV in KO RDEČI KRIŽ.

Za fotografije je skrbela Barbara Bučar. Kamerman pa je bil tokrat Luka Bučar. 

In kaj naj zapišem za zaključek? Imeli smo se lepo. Iskrice v očeh naših najmlajših so dokaz, da smo vsi skupaj poskrbeli za čaroben večer, kateri nam bo vsem ostal v trajnem spominu. Lahko smo hvaležni in ponosni, da živimo v takšni skupnosti. Zato lepo vabljeni tudi na druge naše kulturne, športne... dogodke, saj se imamo vedno lepo.

ps: Prvi nas čaka že v petek, 6. januarja, ko nas bosta z novoletnim koncertom razveselila Moški pevski zbor Polšnik in Moška vokalna skupina Lipa iz Litije.   

--------------------------------------------------------------------------------------- 

Uprizorjene božične predstave:  2010 - Sneženi mož išče sneženo ženo, 2011 - Čarobno božično drevo, 2012 -  Sapramiška, 2013 -V deželi polarnega sija, 2014 - Ajdi in studenec želja, 2015 - Sneguljčica in 7 palčkov, 2016 - Pika Nogavička obišče Božičkovo vas

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.