Gostovanje Moškega pevskega zbora v Gabrovki

V soboto, 2. januarja 2016 smo na povabilo pevcev iz Gabrovke sodelovali na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu. Kulturno društvo Fran Levstik iz Gabrovke je kot dober organizator odlično poskrbel za nas.

Uvodne misli je v spodbudnem pozdravu podal domači župnik Stanislav Škufca in pohvalil tudi poslušalce, ki so v snežnem vremenu napolnili domačo cerkev sv. Križa. Pod vodstvom Irme Hostnik je prepeval domači ženski in pod vodstvom Marjane Kolar domači moški zbor.
V goste so povabili žensko vokalno skupino Lipa, ki je v polovični zasedbi in ob orgelski spremljavi izvedla božične skladbe na izjemno visokem pevskem nivoju.
Kot zadnji smo nastopili tudi pevci moškega zbora Polšnik pod vodstvom Žige Torija. Letošnji koncert je na cerkvenih orglah popestril tudi izjemno talentiran organist Gašper Banovec iz Semiča. V zadnji pesmi Sveta noč smo se združili še vsi zbrani.

Prijeten večer se je nadaljeval z druženjem pred cerkvijo in v osnovni šoli, kjer je odmevala pesem v še posebnem novoletnem vzdušju.

Božična pesem nas ob rojstvu Odrešenika še posebej nagovarja in daje popotnico novemu letu. Hvala vsem, ki se trudite za dobre stvari in povezujete ljudi.

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.