Sonce in "sončni" ljudje na pohodu Od cerkvice do cerkvice

Že kar nekaj let smo čakali takšno lepo vremensko napoved in dočakali jutro brez oblačka.  Prevroče ni bilo, saj nas je hladil veterček in sence je po naši poti tudi dovolj. Dan smo pričeli sladko ter s kavico ali čajem, poskusili pa smo lahko tudi domač bezgov sirup (Gostilna Juvan Polšnik). Zapeli so pevci MoPZ Polšnik, malo smo poklepetali in pohod po naši prijetni poti se je pričel. Za Ostrež je zapisano tudi, da je "divja gora" in zato se je je mogoče marsikdo ustrašil in na žalost obšel ta vzpon do cerkvice. Tam so z umirjeno glasbo pohodnike pričakali mladi instrumentalisti Salzburške glasbene akademije Mozarteum in navdušili vse poslušalce. Gora nudi  čudovit razgled po Sloveniji in je vedno vredna obiska.  Do travniške planote na Stranskem vrhu vodi prijetna pot po obronkih gozdov, preko travnikov in  tam zelena, travnata površina nudi prostor za kratek počitek. Da je bil postanek še bolj zanimiv so poskrbeli gostje, člani Srbskega umetniškega društva Vidovdan iz Ljubljane, ki so zaplesali v srbskih nošah in nam predstavili delo društva. Prava paša za oči! So res izvrstni in dosegajo najvišja mesta in priznanja na slovenskih in evropskih tekmovanjih.  Ob 13. uri je mašo na Glinjeku daroval župnik iz župnije Kisovec, g. Janez Mrak, zapeli pa so pevci Mešanega pevskega zbora Kranjska gora. Pevci iz Gorenjske so se nam na zaključni prireditvi predstavili v slovenskih narodnih nošah in še enkrat ubrano zapeli.  Ob koncu ni manjkalo plesa in prepevanja. Še enkrat smo predstavili vse nastopajoče, za dobro glasbo pa je poskrbel ansambel Zimzelen. Na ogled je bila tudi razstava Ex tempore Polšnik 2015, ki jo je pripravilo Društvo LILA Litija v sodelovanju s KD Pavle Voje Polšnik. Več o Ex tempore TUKAJ.Obiskovalci so lahko občudovali bonsaje ter se posladkali z domačimi dobrotami.

Sodelovanje domačinov pri izvedbi takšne prireditve je ključnega pomena in  zavedamo se, da bomo lahko le s tovrstno organizacijo tudi v prihodnjih letih izpeljali prireditev na tako visokem nivoju. In ker želimo narediti nekaj dobrega za naš kraj, vsak prispeva delček svojega talenta, znanja in dela  k uspešni izvedbi.  Sodelujoča polšniška društva:  Turistično društvo, Prostovoljno gasilsko društvo, Kulturno društvo Pavle Voje, Lovska družina, Rdeči križ, Športno društvo ter Društvo podeželskih žena in deklet in vsa so že devetnajsto leto dokazala, da s skupnimi močmi lahko ustvarjamo dogodke, ki ljudem prinašajo nekaj lepega. Hvala vsem članom društev!

Hvala ga. Lidiji Vozel, višji medicinski sestri za strokovno pomoč.

Hvala vsem lastnikom zemljišč, ki pokosijo in odstopijo svoja zemljišča, da lahko pohodnike popeljemo po našem lepem kraju: Koširjevim in Renkovim iz Prevega, Zorčevim na Stranskem vrhu, Sladičevim pod Glinjekom in Razpotnikovim ter Repovževim na Glinjeku.

Hvala za trud in sodelovanje vsem našim pridnim gospodinjam, ki vsako leto priskočite na pomoč pri peki domačih dobrot za jutranjo pogostitev pohodnikov. Hvala Mirotu in Mariji Vozelj za izdelavo obeskov.

Sodelovalo je preko 60 domačinov, ki so prostovoljno opravljali svoje delo. HVALA VSEM.

Vsako leto nam s finančnim prispevkom pomagajo tudi naši zvesti podjetniki:

MIZARSTVO KOS, Jože Kos, s.p., POLŠNIK

TESARSTVO BUČAR, Anton Bučar, s.p. POLŠNIK

TERRA-IN, d.o.o. POLŠNIK, Uroš Ribič

TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, s.p., POLŠNIK

DOBRA VILA ŠUMNIK, GOLOBINEK, d.o.o., POLŠNIK (Vesna in Berta Golobinek)

ELEKTROMONTAŽA REPOVŽ, Drago Repovž, s.p., POLŠNIK

OBČINA LITIJA (po razpisu)

Sponzorsko so za promocijo in nagrade za pohodnike prispevali:

GOSTILNA JUVAN, Ana Majcen, s.p., POLŠNIK (+jutranja kava, čaj in bezgov sirup)

OKREPČEVALNICA KUHLA SPODNJI LOG

PAPIRNICA MAAR LITIJA

HOFER TISK LITIJA

TRGOVINA IN BIFE MA-LA POLŠNIK

ROMANA REPOVŽ - Polšniški obročki - zmagovalni piškoti "natečaja za kreacijo piškota Polšnik 2014"

VELIK HVALA VSEM SPONZORJEM ZA ZAUPANJE!

Klik na SPONZORSKI PLAKAT.

Preživeli smo lep dan v družbi sončnih ljudi in verjamem, da bo naslednje leto še boljše, saj se bomo srečali že dvajsetič. NASNIDENJE NA 20. POHODU 2016! 

 Logo I Feel Slovenia 03

Fotografije: Barbara Bučar, Jože Kos in Mateja

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.