Maksov pohod na Ostrež 2014-2015

Na silvestrovo se je, pri hladnih enajst stopinj pod ničlo, enaindvajset korajžnih odpravilo na tradicionalni pohod na Ostrež.
Pri Pepci smo pustili klobase in kruh za nočno malico, štedilnik je bil ob našem prihodu že zakurjen. Za pomoč smo ji pustili še Darka.
Dobra volja, ustrezna obleka in obutev sta pripomogli, da smo zakorakali v hrib. Kmalu smo ugotovili, da je snežni teren kot mehak travnik. Pot je bila že prehojena, saj je priljubljeno goro pred nami obiskalo že precej planincev. Noč je bila obsijana z luno, svetilke so bile bolj za oviro. Obdajali so nas krasni razgledi, ki jih je poleg poti razpihal prijeten veter.
G. Avguštin Klobčar, pred leti je bil župnik na Polšniku , se je v družbi prijateljev pripeljal iz Domžal in tako nas je z velikim veseljem in z Božjo pomočjo skozi sveto mašo pripeljal do novega leta 2015. Tudi z božično pesmijo štirih pevcev moškega pevskega zbora Polšnik. Po zaključni Sveti noči, ki smo jo zapeli vsi skupaj, so sledila še  voščila in  fotografiranje.
Krasni razgledi na ognjemete, ki smo jih opazovali z vrha  so naredili to noč še bolj veličastno. Spust v dolino je bil prijeten kot še nikoli. Pepca je v tem času že skuhala klobase, ki jih je prinesla Breda in narezala Stanetov kruh. Toni in Ivi sta dodala še vino in pecivo in tako smo kot novoletno zdravico zapeli še Toniju Korimšku za rojstni dan. Veselo smo zaključili s pesmijo ob spremljavi Stanetove harmonike in Jožetove kitare.
Težko se človek premakne iz toplega doma, iz kavča pred televizorjem v mrzlo noč, a takšna  doživetja so nepozabna in neponovljiva.

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.