Polna dvorana ob božično-novoletnem koncertu zaobljub

Že tradicionalno, na Polšniku božično-novoletni koncert izvedemo v prvem vikendu novega leta. 4. januar je bil letos tisti dan, ki je zaznamoval pričetek kulturnega dogajanja. Moški pevski zbor je v goste povabil kar tri skupine. Žensko vokalno skupino Lipa Litija smo na Polšniku že gostili in pevke nas vedno navdušijo. Njihova umetniška vodja je Anita Medvešek. Z božičnim ciklom so skupaj z godalnim kvartetom zapele štiri božične pesmi in dokazale, da vestno delo in užitek v prepevanju prinaša njim in poslušalcem veliko radosti. Odlično pa so nas skozi božične pesmi popeljali tudi pevci Moške vokalne skupine Lipa Litija. Fantje so srcem predani prepevanju, ne manjka jim smeha in razigranosti, kar je skupnemu druženju dodana vrednost. Zasavski godalni orkester Poco meno mosso smo na Polšniku že  gostili, tokrat pa so se predstavili s času primerno glasbo. Umetniška vodja Katja Mikula z instrumentalistkami gradi na povezovanju, učenju discipline ter postavljanju trdnih temeljev v svetu miziciranja. Umetniški vodja domačega moškega zbora, Žiga Tori, je za ta večer izbral dve božični pesmi in dve Avsenikovi, kateri je s harmoniko spremljal Dušan Kotar. Večer smo v povezovalnem tekstu poprestrili s popotovanjem z vlakom skozi življenje in slišali misli, ki nas lahko vodijo skozi novo leto. Že petič je na Polšniku potekala simbolična predaja Abrahamovega ključa naslednji generaciji. Generacija 1964 se bo v letošnjem letu lotila projektov, ki bodo s svojo povezovalnostjo in dobrodelnostjo v slovenski prostor prinesla veliko pozitivne energije. O projektu si lahko preberete na spletni strani Srca Slovenije.
Za zaključek koncerta je pesem Sveta noč zopet združila vse nastopajoče. Večer smo nadaljevali v družabnem vzdušju, ob odličnem domačem kruhu, dobri kapljici, sladkih dobrotah in seveda tudi dodatki za na kruh niso manjkali. Pevci so prepevali, zaigrala je tudi harmonika...

Hvala gostom, da so se odzvali našemu povabilu in hvala za odlične nastope. Hvala preškim gospodinjam, ki so napekle domačih dobrot, hvala Štefki Vozel za najboljši kruh na svetu in hvala Majdi za posojo železničarskih oblek, ki smo jih potrebovali za popestritev scenarija. Program smo povezovale Tanja Ribič, Laura Horvat in Mateja Sladič-Vozelj, sprevodnika na našem glasbenem popotovanju sta bila Slavko in Aljaž Kos. Scena: Uroš Ribič, Tomaž Vozelj in Mateja Sladič-Vozelj. Hvala Žanu Hribarju, ki je skrbel za kamero.

Ker pa smo koncert poimenovali tudi koncert zaobljub, še zaključna misel s koncerta:

Zaobljube za novo leto:

  • da boš močan, da nobena stvar ne bo zmotila tvojega miru
  • da boš govoril o zdravju, sreči in razcvetu vsakomur, ki ga boš srečal
  • da boš vsem prijateljem dal vedeti, da je nekaj v njih
  • da boš vedno videl svetlo stran in izpolnjeval svoj optimizem
  • da boš mislil le dobro, delal dobro pričakoval samo dobro
  • da boš nad uspehi drugih prav tako navdušen, kot nad svojimi
  • da boš pozabil na napake v preteklosti in se posvetil dosežkom v prihodnosti
  • da boš nosil živahno srce ves čas in dal nasmeh vsaki živi pojavi, ki ti je pri srcu
  • da boš namenil toliko časa svojemu razvoju, da ti ne bo ostalo časa za kritiko drugih
  • da boš prevelik za skrbi, preveč plemenit za jezo, premočan za poraz in preveč srečen, da bi sprejel prisotnost težav

Oosnetek koncerta bomo v bližnji prihodnosti objavili tudi na spletni strani.

Fotografije: Barbara Bučar in Zinka Tori

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.