Gasilska mladina na 1. občnem zboru in redni letni občni zbor PGD Polšnik

V soboto, 22. januarja sta se v dvorani PŠ Polšnik odvijala kar dva občna zbora PGD Polšnik.  Prvi krat se je na tem uradnem vsakoletnem srečanju društva zbrala tudi mladina.  Sami so nastopili v vlogi delovnega predsedstva občnega zbora, ki ga je otvoril predsednik mladinske komisije v društvu Blaž Vozel. Poročilo o delu društva je podal mentor Boštjan Medved, poveljnik Štefan Logar in predsednik Darko Povše pa sta jim podelila priznanja za likovne izdelke ter osvojene preventivne značke.
Za svoje delo so bili  tako s strani vodstva društva, kot s strani staršev  in predsednika KS Polšnik Tomaža Vozlja, pohvaljeni in spodbujeni k nadaljevanju  uspešnega dela otroci, mentorji (posebno še Katarina Juvan)  in starši. Na slednjih je namreč velik vpliv na njihove otroke, saj v prvi vrsti prav oni pokažejo podporo in odnos do življenje in delovanja društva. Otroci pa to zelo dobro občutijo in predvsem - sledijo zgledom. Dogovorili smo se za redna mesečna srečanja med vikendi, ki pa jih bodo popestrili tudi izlet, tabor ipd… ZATO ŠE ENKRAT LEPO VABLJENI VSI, KI BI ŽELELI STOPITI V NAŠE VRSTE in TISTI, KI ŽE PRIDNO SODELUJETE. Obvestila o dogajanju bodo vidna tudi na spletni strani Polšnik.si.
Rednega letnega občnega zbora se je udeležilo lepo število njegovih članov, predstavnik GZ Litija, Gregor Drnovšek, in gostov iz sosednjih PGD; Padež, Svibno in Dole pri Litiji. Prisluhnili smo poročilom funkcionarjev društva, zahvalam in pohvalam za uspešno dosedanje delo ter prav tako s strani GZ  Litija, podelili priznanja za dolgoletno aktivno delo v PGD in napredovanja v čin gasilec.
Kakšni pa so načrti za delo v tekočem letu? Predsednik Darko Povše si je lepo izposodil besede prejšnjega predsednika, ki je rad rekel; delali bomo po »zmožnostih društva«.  Dobro gospodarjenje je v tem času posebej pomembno, če želimo s sredstvi, ki jih pridobimo obnavljati opremo in gasilski dom, da bo  vse skupaj še dolgo služilo krajanom. V letošnjem letu je v načrtu popravilo strehe na gasilskem domu, ki je precej dotrajana. Glede na to, da smo priča vse pogostejšim naravnim nesrečam in ujmam pa je skrb za kvalitetno in dovolj številčno  opremo še toliko večja.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!


 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.