Na pohodu kljub dežju veselo vzdušje s številnimi pohodniki

Zjutraj, ko so se zbirali pohodniki v centru Polšnika, je rahlo deževalo. Malo je ponehalo in že smo mislili, da bodo oblaki odšli.  Vendar tudi kaplje naših zvestih pohodnikov niso ustavile. Veseli so se podali novim dogodivščinam naproti.  Zjutraj so jih pozdravili domači pevci, razveselile polšniške gospodinje z sladkimi in slanimi domačimi dobrotami, ter seveda sta dišala tudi kavica in čaj. Zato so, kot vsako leto, že sedemnajstič poskrbeli  v Gostilni Juvan. Lojze Povše pa je prinesel še 2 litra borovničk in tako poskrbel za zdravje pohodnikov. Na Ostrežu je pohodnike pričakala vrhunska glasbena skupina Volk Folk iz Ilirske Bistrice, ki so navdušili. Pohodniki so imeli zanje le pohvalne besede in njihov kvaliteten ter ubran nastop že odmeva po različnih krajih Slovenije, kamor so pohodniki prenesli dobro novico. Pot do Stranskega vrha je bila malo bolj blatna vendar,  kaj pa hočemo v teh  "lepih" deževnih dneh. Tako pač je. Bo vsaj vode dovolj po rezervoarjih. Glasba Pihalnega orkestra iz Kranja se je slišala daleč naokrog. Ob vseh gostih, ki smo jih gostili na Stranskem vrhu je bilo letos lepo videti in slišati glasbo orkestra, ki igra ob kozolcu, sredi travniške planote. Mešani pevski zbor Ivana Cankarja iz Vrhnike je mašo v naravi obogatil s petjem, pohodniki pa so lahko prisluhnili odlični pridigi g. župnika Staneta Štefaniča, ki je prišel k nam iz Črnuč. Zopet je na zaključni prireditvi zelo prav prišel naš šotor, vendar je vmes sijalo tudi sonce (še posebej med mašo). Člani ansambla Čepon so zopet dokazali, da znajo spraviti na noge utrujene in mokre pohodnike, ki so plesali in plesali. Še enkrat sta se  nam predstavila orkester in zbor iz Vrhnike, ki je zapel dve japonski pesmi. In tako je na Polšniku odmevala tudi japonščina. Nekaj novega. Podelili smo nagrade prijavljenim pohodnikom in  dvema "desetletnicama" (ps. 10-ič sta bili na pohodu, da ne bo nesporazuma). In plesalo se je do večernih ur. Hvala vsem pohodnikom za zaupanje, da ste se tudi v deževnem vremenu udeležili našega dogodka.

 Brez sponzorjev bi  letošnji pohod težko izpeljali zato NAJLEPŠA HVALA  vsem:

MIZARSTVO KOS, Jože Kos, s.p., TERRA-IN, d.o.o. Polšnik, Trgovina in bife MA-LA, Lara Tišler s.p., Polšnik, GOSTILNA JUVAN, Ana Marija Majcen, s.p. Polšnik, ELEKTROMONTAŽA REPOVŽ, Drago Repovž, s.p. Polšnik, "DOBRA VILA", Alberta Golobinek, s.p. Polšnik, TESARSTVO IN KROVSTVO BUČAR, Anton Bučar, s.p., Polšnik, TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, s.p. POLŠNIK, Okrepčevalnica in bife KUHLA Spodnji log, HOFER TISK Litija, PAPIRNICA MA-AR Litija!

SPONZORSKI PLAKAT SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Kot vsako leto je tudi letos potekal pohod v soorganizaciji polšniških društev:

PGD Polšnik, KD Pavle Voje Polšnik, RK Polšnik (hvala viš. med. sestri Petri Lamovšek), LD Polšnik, ŠD Polšnik in DPŽD ( vsem gospodinjam za vse domače dobrote) in Turistično društvo (krovni organizator). 

Hvala Mirku Vozlju, ki je izdelal obeske ter Ladku Renku, ki je postavil nov smerokaz. Hvala vsem domačinom, ki ste ob poti postregli pohodnike.

Hvala vsem lastnikom zemljišč: Župnijskemu uradu Polšnik, Koširjevim, Renkovim, Sladičevim (Cimermanovim), Razpotnikovim in  še posebej Zorčevim s Stranskega vrha ter Repovževim s Polšnika.

 

Fotografije: Zinka Tori, Špela Kos, Jože Kos, Sonja Smrgut, Mateja

 

 

SPONZORJI:

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.