Na Dolinškovi kmetiji na Dolgem Brdu je bilo res lepo

13. kmečki dan z naslovom »Na kmetiji je lepo«, prireditev DPŽD Polšnik, smo več kot uspešno spravili pod streho.
Sami superlativi: sončno vreme, veliko obiskovalcev, zelo zanimiv in s humorjem prepleten program, odlični žganci in obara, prijetno podeželsko okolje, gostoljubnost kmetije Pr` Kavc, prečudovit razgled, veselo vzdušje ob zvokih ansambla Toplar in še bi lahko naštevali.
Delovno ekipo, ki je obiskovalcem  prikazala sekanje in klanje drv na star način, žaganje z amerikanko, pletenje košev in košar, izdelovanje brezovih metel in grabelj, kuhanje ajdovih žgancev in svinjske obare, so sestavljali:Zdravko Medved, Tine Sirk, Tine Bevc, Lojze, Simon in Boris Dolinšek, Slavko Kos, Roman Primc , Dani Juvan, Mimi Kotar, Malči Razpotnik,Tončka Borišek, Karli Majcen, Marinka Poznajelšek, Anica Sirk.
Razstava domačih dobrot je bila spet bogato založena z domačimi dobrotami peciva, potic, piškotov, kruha, rezancev, vloženega sadja… Članice društva so se s peko in svojim delom zelooo potrudile. Hvala vsem!

Presenečenje in hec dneva je bilo nošenje »babe« v košu,  iskali pa smo tudi  »skriti zaklad«  v košu sena. Povezovalno nit programa je imela v rokah Amalija Kadunc, za prijetne viže na stari harmoniki je poskrbel Pavle Kokalj, nad celotno prireditvijo  je bedela predsednica DPŽD Polšnik, Marinka Bevc.
Skratka, bilo je lepo, bilo je enkratno.

Članek v Občanu - avgust 2013

Članek v Slovenskih novicah

Foto: Mateja Sladič-Vozelj in Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.