Dvojina pušča sledi - sobotno srečanje

Na  Polšniku smo se letos (16.11.)  drugič srečali zakonski pari, ki smo se priključili projektu "Pot spoznanj - zakonci". Letos je bilo srečanje dvodnevno in skupaj smo preživeli čudovite, poučne in zabavne ure.  
V soboto smo se zbrali v dvorani na Polšniku. Dvorano smo spremenili v prijeten družaben prostor in ga  obogatili z glasbo, lepimi mislimi in zanimivimi pogovori z zakonskimi pari. Zaigral nam je Ansambel Čepon, zapeli pevci Moškega pevskega  zbora Polšnik, predstavil pa se je tudi domači harmonikar Žan Žak Hribar. Jože se je na klopci pod lipo pogovarjal s tremi zakonskimi pari: z Zinko in Tonetom Torijem, z Marijo in Valentinom Čepon ter z Matejo Pavlič in Carlosom Albertom Valenzio Gonzalesom , ki prihaja iz Kolumbije.  Pari so z nami delili zanimive življenjske zgodbe, zato si vzemite čas in si oglejte posnetek srečanja. Obiskala nas je tudi polšniška vaška klepetulja Rozi (Vida Sladič) in obiskovalcem predstavila delo v našem kraju v tem letu. Med bogatim glasbenim in pogovornim dogajanjem pa smo skupaj ustvarjali zakonski napitek, ki nam je ob koncu vsem dal energijo za naše nadaljnje ustvarjanje. Po večerji smo nadaljevali s programom v bolj sproščenem slogu, saj so se kamere ugasnile.


Za večerjo je poskrbela "Hiša dobrih okusov" iz Podkuma. V svet  okusov nas je popeljal Lojzi Čop, najmlajši kuharski mojster z diplomo. Uživali smo v odličnih jedeh. Hvala vsem gurmanskim umetnikom.


Z nami so bili tokrat tudi naši prijatelji, produkcijska ekipa: režiser Marko Cafnik in kamermana  Ubald Trnkoczy in Žiga Trnkoczy. Z  njihovo pomočjo je nastal posnetek našega srečanja in si ga  lahko ogledate spodaj.


Zahvaljujemo se SPAR-u  LITIJA, ga. Sergeji Smodiš,  za sponzorirano torto. Hvala Mizarstvu Otmar, Tatjani Mušič, s.p. Polšnik za izdelavo lesenih obeskov, Marinki Poznajelšek za kruh iz krušne peči in orehova jedrca, hvala Zinki Tori za fotografski arhiv, Mizarstvu Kos, Jože Kos, s.p., Polšnik za posojo klopi in miz, Miru in Mariji Vozelj za navezavo obeskov, KC Litija za posojo reflektorjev.  

 
Breda Kos, ki je svojim možem Jožetom vložila v projekt  veliko prostih ur in sta prevozila ogromno kilometrov ob obiskovanju zakoncev, je z nami delila čudovit sestavek z naslovom Desiderata,(klik) katerega delimo tudi z vami.  Hvala Bredi in Jožetu, ki nas s svojim delom vsak dan vodita skozi nova spoznanja.


Špela, Tanja, Vida, Jože, Barbara, Breda, Mia, Luka. Jože, Tomaž, Damir ... hvala... veste zakaj.

Preživeli smo res čudovit večer, v katerem ni manjkalo prepevanja in plesa. Ker si  lahko ogledate posnetek, je besed dovolj.

HVALA VSEM ZAKONSKIM PAROM ZA ZAUPANJE. Upamo in verjamemo, da ste preživeli lep večer.
In naj nas pri našem skupnem delu vodi letošnje besede: DVOJINA PUŠČA SLEDI ...
Foto: Zinka Tori

Več o projektu (klik) Zakonci

POSNETEK  - 16.11.

SPONZORJI:

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.