Srčnost polšniških ljudi je bila neverjetna

Četrtek, osemnajstega oktobra dvatisočdvanajst. Za vedno nam bo ostal v spominu. Zaradi velike srčnosti ljudi.

Na Polšniku pripravljamo nov projekt in del tega je tudi snemanje našega lepega kraja iz zraka. Veseli smo bili, da so lahko piloti Slovenske vojske svojo vajo izvedli nad našim krajem. Zelo smo hvaležni vsem za razumevanje in predvsem za posluh, da smo lahko skupaj doživeli nekaj izjemnega.

Povabilu se je odzvalo skoraj 200 ljudi. Srčna energija je bila neizmerna! Hvala, velik hvala vsem, ki ste si vzeli čas ob "delovni" uri (15.30) in se pridružili ustvarjanju velikega srca.

Polšniškega srca. 

Hvala tudi vsem tistim, ki ste prišli "v srce" iz drugih slovenskih krajev!

Nastali so čudoviti posnetki, s kamero in s fotoaparati. G. Ubald Trnkoczy, znani slovenski snemalec, ki sodeluje pri nastajanju polšniškega filma, je čakal na čudovite jesenske barve in prav je imel. Res je lepo. Hvala.

Fotografinji, Špela Pavlič Kos in Zinka Tori, sta uživali v poletu nad našimi kraji. Kar nista znali z besedami opisati, kako je bilo lepo. Špela je omenila, da je povsod videla srca, da sta se zemlja in nebo ponujala v vseh oblikah... Zinka pa bi poletela še višje ... Hvala obema.

Hvala Jožetu Kosu za dogovore s Slovensko vojsko. Hvala Štefanu Logarju za vso pomoč pri organizaciji "hollywoodskega" snemanja na travniku. Hvala Povšetovim (Dolinškovim) za "posojo" travnika. Hvala Bredi Kos in Špeli Pavlič Kos za pogostitev pilotov in snemalca, Petri Kos za idejo "srca". Hvala Tomažu Vozlju, Boštjanu Juvanu, Rajku Povšetu, Mateju Povšetu in Alešu Vozlju za označitev travniškega srca.

Kako so ta dan uživali naši šolarji in otroci iz vrtca, si preberite na njihovi spletni strani.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj čudovitih fotografij, več pa v nastajajočem filmu.

Projekt sponzorira Evropska unija

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.