Novoletna doživetja na Polšniku

Božiček tudi letos ni pozabil na pridne polšniške otroke. Kar sto daril je moral pripeljati na Polšnik, zato so mu čarobne sani zelo prav prišle.  Ker je malo zamujal (saj veste, koliko dela ima ob tem času), nam je njegova prijateljica Sapramiška povedala svojo zgodbo. Predstavo smo pripravili  kar starši sami in prejeli velik aplavz navdušenih gledalcev. Osnovnošolci pa so pripravili karaoke in nam z novoletnimi popevkami krajšali čakanje na dobrega moža. Božiček (B.) se je z veseljem odzval povabilu v naš kraj, v veliko pomoč pa mu je bila tudi njegova pomočnica, vzgojiteljica Veronika. Brez sponzorjev in KS Polšnik, Božičku ne bi uspelo napolniti velike, pravljične sani, ki sta jih posodila Lojze in Rajko. Velika Hvala vsem.  
Okrog petdeset pa se nas je letos zbralo za Silvestrovo na Ostrežu.  Nekateri so se peš, z baklami, opravili kar izpred župnišča na Polšniku, tisti malo manj pridni pa smo startali na Prevegu. Preko sto majhnih svečk je razsvetlilo cerkev, kjer smo ob maši pričakali novo leto. Maševal je naš nekdanji župnik g. Avguštin Klopčar, ki je v času njegovega župnikovanja pri nas, tudi prvi povabil farane, za Silvestrovo, k maši na Ostrež. Zelo smo mu hvaležni, da smo ponovno obudili ta dogodek, da si je vzel čas, nas obogatil z drugačnim vstopom v novo leto in bilo je res posebno doživetje. Seveda po polnoči  ni manjkalo izrečenih lepih želja, zdravice in pa svetlobnih »efektov«. Nad čudovitim razgledom po slovenskih vrhovih, ki so se svetili v soju raket, smo bili navdušeni in prav nič zaspani, tako da smo na Prevegu, pri Koširjevih, ob harmoniki in kitari še prepevali.
V novo leto  smo s prireditvijo prvi pričeli kulturniki. Tokrat smo v goste povabili Oktet Kol'k'r tol'k iz Logatca, ki so nam predstavili igro s prepevanjem, z naslovom, Med furmani. Podali smo se namreč v čas Franca Jožefa, ko še ni bilo železnice in so imeli furmani veliko dela in doživetij. Skupino v večini sestavljajo učitelji, scenarij je napisal njihov vodja Franc Pupis in z odlično igro so z igranjem na instrumente ter prepevanjem navdušili številno občinstvo. Poleg igre in prepevanja okteta ter Moškega pevskega zbora Polšnik pa smo bili deležni predaje Abrahamovega ključa Srca Sloveniji, naslednji generaciji. Se še spomnite projekta, kako smo leta 2009 obnavljali orgle na Polšniku?  Že četrta generacija bo letos naredila veliko dobrega in poučnega skozi projekt, ki temelji na povezovanju generacij in dobrodelnosti.  Deluje pod okriljem LAS Srce Slovenije in veseli bodo, če se jim boste (kot letošnji abrahamovec) pridružili.
 Dogaja se. Dogaja. Vedno je kaj novega. Vedno kaj zanimivega. Vabimo vas, da se nam pridružite na številnih prireditvah, ki jih bomo pripravili letos. Novi izzivi nas vse bogatijo in prinašajo veliko lepega. 

 
Klikni slike za povečavo