Ljudske pevke in godci 2012

Večer plesa, smeha in seveda starih ljudskih pesmi so nam predstavili Ljudske pevke in godci s Polšnika. v soboto, 21. aprila. Na letošnji koncert so povabili odlične folkloriste iz Šmartna, Folklorno skupino Javorje, ki vedno navdušijo občinstvo. Zelo smo bili veseli, da so se odzvali povabilu in tako obogatili našo prireditev.
Ljudske pevke so pesmi tematsko posvetile »pastirstvu«, temu pa je bil primeren tudi gledališko obarvan vezni tekst s skeči, katere so odlično izvedli Vida Sladič, Slavko Kos in Aljaž Kos, ki je zaigral tudi na harmoniko. Godci (spremljevalni band Ljudskih pevk) so z ritmi z domačimi instrumenti in harmoniki ob zapetih pesmih obudili spomin na stare vaške večere prepevanj in druženja.
Ohranjanje ljudskega izročila v pesmi je pomembno delo, ki ga opravljajo naše ljudske pevke in godci. Polšnik velja za kraj, kjer so doma dobri pevci in tradicija ohranjanja starih  napevov je gotovo pomemben del naše dediščine, ki jo starejša generacija uspešno prenaša na mlajše.
Zopet smo zabeležili večje število obiskovalcev iz drugih krajev, kar je znak, da so naše prireditve dobre in da se obiskovalci radi vračajo. Po tovrstnih koncertih je tudi priložnost za medsebojno druženje, klepet ob domačih dobrotah in velikokrat se zgodi, da se ob harmoniki tudi zapleše. Sploh, če so zraven polšniške ljudske pevke in godci, katerim dobrega vzdušja nikoli ne zmanjka. 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.