Jelenčki pripeljali polne sani daril, Božiček zamujal ...

"Ho, ho, ho", je "prihajal" Božiček v dvorano. Zamujal je že in nas je kar malo skrbelo, da ga res ne bo. Še dobro, da nam je poslal veliko pismo, v katerem je obrazložil vzrok svoje zamude. Uf, to smo se oddahnili.

Med čakanjem nanj, smo si krajšali čas z lutkovno predstavo z naslovom Čarobno božično drevo, ki smo jo uprizorili in tehnično izpeljali starši polšniških otrok: Boštjan Juvan, Igor Poznajelšek, Mateja Vozelj, Katarina Juvan, Tanja Ribič, Evgen Povše, Tina Hribar, Iza Tomašič, Tanja Bučar, Tomaž Vozelj in Mateja Sladič-Vozelj. Otroci so navdušeno sodelovali in res pozorno poslušali, saj so ob koncu znali odgovoriti na vsa vprašanja. In upajmo, da si bodo odgovore tudi zapomnili in jih upoštevali skozi vse leto.

Ko so otroci tretjič poklicali Božička, je ta res stopil skozi vrata in veselje je bilo neizmerno. Delil je bonbončke in še vedno ni vedel, kam so mu jelenčki skrili sani z darili. Vendar otroci so slišali pristanek in skupaj smo jih našli na odru. Velike, svetle in pooolne daril. Kako so sijale oči!

In potem ... k Božičku v naročje po darilo in  klik-klik,  glej ga ptička! 

Božiček se ni mogel načuditi koliko zelo pridnih otrok je v tej vasi. Kar 104 jih je obdaril.

Še posebej se je zahvalil vsem "pomočnikom":  

ALBERTA GOLOBINEK s.p.,GEOPLAN, d.o.o.,GRIN, d.o.o.,KLJUČAVNIČARSTVO REPOVŠ, Igor Poznajelšek, s.p.,KROVSTVO HORVAT, d.o.o.,KOMBIVOZ, Srečko Sedevčič, s.p,.LANSER, d.o.o.,MAIR, Marjan Leskovar, s.p,.MA-LA - trgovina in bife,MIZARSTVO KOS, Jože Kos, s.p.,MIZARSTVO OTMAR, Tatjana Mušič,s.p., PREVOZ MLEKA, Meta Končar, s.p.,ANDREJ REPOVŠ, s.p.,RORC-ASFALT, d.o.o.,SIMIKOP, Simon Hiršelj, s.p.,ALEKSANDRA ŠTRUKELJ, s.p.,TERRA -IN, d.o.o.,TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, s.p.,TESARSTVO,KROVSTVO Anton BUČAR, s.p.,TURISTIČNA KMETIJA "PRI MEDVED", Simon Groboljšek, s.p., ZIDARSTVO IN FASADERSTVO Jože BEVC, s.p.in POLŠNIŠKA DRUŠTVA: DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA IN DEKLET,KO-RDEČI KRIŽ, KULTURNO DRUŠTVO Pavle Voje LOVSKA DRUŽINA,PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO,TURISTIČNO DRUŠTVO in KRAJEVNA SKUPNOST POLŠNIK

Za kamero je skrbel: Miško Domanović

Avtorica fotografij: Barbara Bučar

Hvala pridnemu BOŽIČKU, ki si je tudi letos vzel čas in prišel med med naše pridne otročičke ter Rajku Povšetu, ki je jelenčkom in Božičku posodil sani.

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.