1. srečanje zakonskih parov - Pot spoznanj 2012

Albert Scweitzer je zapisal: "Tako kot val ne obstaja zase, ampak je vselej udeležen v gibanju oceana, ne moremo nikdar izkusiti življenje sami, ampak moramo vselej deliti izkušnjo življenja, ki deluje povsod okrog nas."   

V soboto, 27. oktobra se je na Polšniku odvijal dogodek, v katerem je lahko vsak od prisotnih našel neko potrditev in v celotnem dogajanju nekaj zase. Gibanje "Zakonci", ki smo ga pričeli letos februarja, se je v zadnjih mesecih lepo nadgrajeval in v soboto, na 1. srečanju,  smo res vsi skupaj doživeli veliko lepega.

Ob 16. uri se je pričela zahvalna maša za zakonce,  s poroko in zlato poroko. Za sklenitev zakonske zveze sta se odločila Branka in Mirko Žibred, zlato poroko pa letos praznujeta Ani in Ivan Lamovšek. Slovesno mašo je vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je v svoji pridigi poudaril, da morajo odnosi med zakoncema ostati pristni in iskreni. Odlični pevci so bogoslužju dodali posebno vrednost, zato hvala vsem. Po končani maši je škof blagoslovil tudi obnovljeni zvonik na farni cerkvi, sledila pa je pogostitev vseh prisotnih z sladkimi domačimi dobrotami, ki so jih pripravile polšniške gospodinje in s kapljico rujnega, ki ga je daroval Otmar Medved.
Srečanje vseh priključenih parov se je nadaljevalo v dvorani na Polšniku, z večerjo in družabnim srečanjem. Na odru so se zvrstili odlični glasbeniki in v veliko čast nam je, da so sodelovali z nami.
Prisotne je navdušil letošnji zmagovalec na mednarodnem tekmovanju v Sydneyu, v najvišji kategoriji solistov na harmoniki, Nejc Grm. Preprost in prijazen. Vedno nasmejan in dobre volje stopi na oder in v tem je gotovo njegova prednost in prava pot do uspehov, ki pa je pogojena tudi s trdim delom. Nejc hvala za navdušenje, ki si ga pustil med obiskovalci.
Ženska vokalna skupina Lipa iz Litije je letos na tekmovanju oktetov v Kranju prejela prvo nagrado in na revijah dosega najvišje število točk. Pevke so ambiciozne, delovne in z odličnimi nastopi vedno požanjejo velik aplavz. Tako je bilo tudi na Polšniku. Skupaj z instrumentalisti (Stanči Škarja - bas kitara, Tina Logar - klavir in Damir Pavlič - Bobni) so nam pričarale pravo glasbeno poslastico. 
Zakonski par Ljubica in Anton Korimšek sta najdalj poročen par v našem gibanju in v njuni družini živijo kar štiri generacije.  Na tokratnem praznovanju je družina Korimšek prejela  posebno darilo, saj jim je odlični solo pevec Uroš Dolšek zapel arijo. Poleg tega je zapel tudi zakoncema Tereziji in Jožefu Hribar, ki pa imata največ vnukov in pravnukov.
Še posebej smo bili veseli, ko je na oder stopila Nuša Derenda, letošnja zmagovalka Melodij morja in sonca ter Slovenske popevke, in kot še vedno do sedaj na Polšniku, je prisotne »spravila na noge« in plesala ter pela je cela dvorana (čeprav ni bilo veliko prostora, se je ta tovrstno rajanje našel). Prvo pesem je zapela skupaj s svojim možem Frenkom, s katerim sta tudi vključena v naše gibanje »Zakonci«. Odlična energija, ki jo Nuša deli med svoje poslušalce jo uvršča med najboljše pevke v slovenskem prostoru in po mnenju mnogih tudi med svetovne. Hvala zakoncema Derenda za njun prispevek k odličnemu vzdušju.
Z odličnim igranjem na orglice nas je presenetil  Janko Mlakar (Zakonec), ki je s čudovitim zvokom iz orglic nadgradil  tudi hitre ritme bobnov, bas kitare in klavirja, v soboto nastalega jazz banda in skupaj so glasno zaključili uradni del prireditve. Fenomenalni ste bili! Čestitke!    
Še preden pa se je program sploh pričel, nas je z gledališko točko nasmejala domačinka Vida Sladič, v preobleki pozitivne vaške klepetulje »Rozi« in vsem prisotnim povedala, kaj vse počnemo na Polšniku. Seveda ni manjkal tudi prvi ples novoporočencev Branke in Mirka Žibred ter razrez poročne torte. Voditelja večera sva bila: Jože Kos in Mateja Sladič-Vozelj

Bili smo deležni odlične energije, ki je vibrirala po Polšniku. Ko so zakonci in njihovi gosti odhajali s prireditve, so se pohvale vrstile in res smo bili veseli, da smo tako uspešno zaključili ZAČETEK.
Gibanje Zakonci - 1. del je sicer zaključen. Da bomo s svojim delovanjem pustili sledi, nas čaka še veliko dela. Naše gibanje nadgrajujemo že danes, jutri, pojutrišnjem … Želimo, da bomo skozi to spoznavali različne vrednote in talente, ki so v nas ter da se bomo to naučili deliti tudi z bližnjimi. Zato že danes vabimo vse, ki bi bili radi del te skupnosti oz. gibanja, da se nam pridružite in skupaj z nami doživljate trenutke polne različnih doživetij. 

Zahvale:

 • Mizarstvu Otmar, Tatjana Mušič, s.p., Polšnik - za sponzorsko izdelavo lesenih obeskov, ki so smo jih dobili vsi priključeni gibanju Zakonci,
 • Mizarstvu Kos, Jože Kos, s.p, Polšnik - za posojo trinajstih okroglih miz, izdelavo izdelavo nove oglasne table ob vhodu v župnišče in novih lesenih pladnjev, na katerih so bile postrežene dobrote iz Velike Preske 
 • Spar Slovenija za darovano torto,
 • cveličarki Petri Planinšek Brčan - Rožica.si iz Šmartna pri Litiji  za darovano cvetje za krasitev cerkve,
 • Cateringu Čop iz Podkuma za odlično večerjo in sponzorstvo narezkov ob koncu prireditve ter posojo kozarcev,
 • Katji Poznajelšek za izdelavo cvetličnih aranžmajev v cerkvi,
 • PGD Polšnik za posojo miz in urejanje prometa,
 • Boštjanu Medvedu za uvodni pozdrav škofu,
 • članicam DPŽD Polšnik za organizacijo pogostitve po maši,
 • Otmarju Medved za vino za pogostitev gostov po maši,
 • Sadnemu vrtu Mandarina iz Litije za darovana jabolka,
 • Janezu Kotarju, ki je priskrbel prte,
 • Špeli Pavlič Kos za oblikovanje promocijskega materiala,
 • Ubaldu Trnkoczyu in njegovemu sinu, ki sta dogodek posnela 
 • Mateju Zupančiču za lepe misli in oblikovanje loga Pot spoznanj,
 • vaščanom Velike Preske za domače dobrote
 • Tanji Bučar za urejanje vseh finančnih zadev

Hvala vsem priključenim zakoncem za zaupanje.

Za postavitev miz v dvorani, dekoracijo in sceno ter čiščenje so poskrbeli: Jože Kos, Špela Pavlič Kos, Tanja Bučar, Barbara Bučar, Breda Kos, Vida Sladič, Marija Vozelj, Petra Kos,  Tina Hribar, Roman Hribar, Vilma Lah in Toni Lah, Damir Pavlič, Branka Žibred, Iza Tomašič, Tomaž Vozelj in Mateja Sladič-Vozelj.

Avtorica fotografij: Zinka Tori (hvala Zinka)

________________________________________________________________________________________________

HVALA BREDI IN JOŽETU KOS ZA IDEJO, VES VLOŽEN TRUD IN MOTIVACIJO.  HVALA.

 ________________________________________________________________________________________________

Največja nagrada za vloženi napor ni tisto,

kar za opravljeno delo dobimo, pač pa tisto,

kar ob njem postanemo. (Ruskin)

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.