S pesmijo v srcu

Lahko bi ta dogodek zapisala zelo na hitro in sicer, da so se v soboto, 26. novembra na Polšniku srečale 3 pevske skupine, ki so nam pripravile prijeten večer.  Vendar je bil to več kot le pevski dogodek. Bil je večer, ko se je pesem združila s prijateljstvom, prepevanje z družabnim dogodkom in sodelovanje z nadgradnjo naših običajnih tovrstnih koncertov.
Pevci moškega pevskega zbora Polšnik so se v sedemintridesetem letu delovanja občinstvu predstavili v novih oblekah. Elegantni so in mislim, da jim je tudi obleka dala novo motivacijo za napredek zbora.  Vendar to ni najpomembnejše. Pomembno je to, da so v svoje vrste pridobili kar nekaj mladih glasov, da širijo svoj repertoar pesmi in da jih druži  prijateljstvo in medsebojno spoštovanje. Ljubezen do prepevanja pa jih povezuje tudi s pevskimi prijatelji iz Rimskih Toplic, z Moškim pevskim zborov Antona Aškerca, ki so pod vodstvom zborovodkinje Polone Aškerc dokazali, da se je vredno truditi in vztrajati, saj njihovo pevsko društvo deluje že 128 let. Stošestindvajset let manj pa deluje Ženska vokalna skupina Brinke iz Grosupelj, ki so navdušile moške pevce, kot tudi občinstvo,  z odličnim nastopom. Umetniška vodja skupine je Tina Vahčič. Njihova energija dokazuje, da glasba lahko povezuje še tako različne karakterje in da to prinaša veselje med ljudi.  
Letošnji polšniški novembrski dogodki so vsem, ki so si vzeli čas za obisk, lahko prinesli veliko lepega. Če jih analiziram malo širše … Pesem 7 generacij,  srečanje družin, izmenjalni koncert treh zborov in če prištejem še izvedbo gledališke predstave Teatra 13 iz Dol pri Litiji, 2. decembra, je to res bogato kulturno dogajanje v podeželski vasi. Preko tristo obiskovalcev in preko 16o nastopajočih. No, pa naj še kdo reče, če nismo pravi kulturniki »tukaj gor« na Polšniku!

 
Klikni slike za povečavo