Prešerno v Prešernov dan

4. februar je bil na Polšniku dan, ko je bila polna dvorana gledalcev deležna odlične predstavitve del največjega slovenskega pesnika. Sodelovale so vse generacije. Najprisrčnejši so bili prav gotovo najmlajši, Polžki, ki so se z vlakom popeljali »po svetu«, sicer so prestrašene očke nekaterih začudeno zrle med gledalce, vendar ob koncu so vsi že veselo ploskali in pozdravljali. Z hrabrim in odločnim nastopom so nas presenetili Polhki, malo starejši vrtečki, ki so uprizorili Turjaško Rozamundo ter nas z igro in pripovedovanjem popeljali veliko let nazaj.  Šolarji so peli, igrali in deklamirali: Povodnega moža, deklamirali  »pod lipico zeleno«, odpeli Železno cesto. Veliko energije in dela je bilo vloženega v res odlično izvedbo in starši smo ponosno zrli na oder. Svoj delež pa so k prazniku dodali tudi starejši osnovnošolci, ki že obiskujejo šolo v Litiji in predstavili Elegijo svojim rojakam. Proti štirideseti obletnici skupnega delovanja strumno stopajo pevci Moškega pevskega zbora Polšnik in njihova pesem je dodala svoj košček k popolnosti prireditve. Čez mesec dni bo izšla prva pesniška zbirka naše pesnice Laure Horvat in posebej za ta večer je nastala nova pesem z naslovom Poet. Zaključek večera pa je bil prav poseben z Melito, Katarino in Vilijem, ki so odlično odpeli  pesem O, Vrba.
Za ves trud je potrebna zahvala vsem učiteljicam in vzgojiteljicam, ki so vložile veliko energije in dela v vsako točko.
Različnost nas nadgrajuje in dopolnjuje. Z delčki sestavljamo celoto, ki nam jo mnogi zavidajo. Kultura pa ima posebno mesto v vsakem od nas in verjamem, da bo tako tudi ostalo.