Pesem 7 generacij 11_11_11_

Po pogovorih sodeč, so bili gledalci navdušeni nad vsemi polšniškimi pevci. Tudi sama vem, da so bili vsi odlični, saj so v vsako pesem vložili pozitivno energijo in velik del sebe. Le to je bila prava pot do uspeha. Pesem 7 generacij je del širšega projekta (večletnega), ki ga ustvarjamo na Polšniku, pri katerem povezujemo in sodelujemo ter analiziramo različne pristope in vidike razvoja.
Po dveh pevskih sobotah, ko smo spoznavali drug drugega, telovadili, veliko, veliko  prepevali, se zabavali, smo še v nekaj vajah utrdili naše prepevanje. Izbrane pesmi so s svojo sporočilnostjo nadgradile melodije in v nekakšni glasbeni molitvi smo sebi in vsem poslušalcem ustvarili večer, ki se je gotovo razlikoval od  ostalih pevskih koncertov. Razlikoval zato, ker je sodelovalo preko 70 pevcev (od najmlajših do zelo izkušenih),  ker smo projekt vsi vzeli resno, ker smo izbrali posebno pot do cilja in seveda, ker so s pevci delali in veliko energije ter truda vložili odlični zborovodje. Hvala Katarini Juvan, Mirjam Jelnikar, Ani Tori, Aniti Medvešek, Žigi Toriju, Antonu Toriju, Silvi Vrhovec in Jožetu Kosu. Vsak je žrtvoval del sebe in svoj prosti čas poklonil polšniškim pevkam in pevcem. Vsem smo zelo hvaležni in verjamem, da so se ob tem delu lahko naučili marsikaj novega. Vsi smo dajali in prejemali. Kar pa je po mojem mnenju, bistvo življenja. Domača zborovodkinja Katarina z najmlajšimi pevci Polhki postavlja temelje prepevanju v našem kraju in vedno nas navdušijo. Starejše osnovnošolce je skozi energično glasbo popeljala Kresničanka Mirjam. Hvaležni smo ji za vso požrtvovalnost,  preprostost in znanje, ki ga je delila z nami. Ana je s srednješolci pustila neizbrisen vtis in skupaj so dokazali, da z voljo in vajo lahko presežeš vsa pričakovanja. Anita je s srednjo generacijo dokazala, da smo sposobni preseči meje pričakovanega in da s skupnimi močmi zmoremo veliko. Skupina Prijateljice je navdušila z mogočno pesmijo ob Anitini spremljavi na orglah. Žiga je pevce Moškega zbora popeljal skozi staro pravoslavno pesem, ki je iz njihovih grl zvenela mogočno. Ljudske pevke pa so ob spremljavi kitar (Uroš in Peter)  in bobnov (Damir) presenetile z drugačnim nastopom, kot smo jih vajeni. Koncert je bil posvečen 30 letnici prenove cerkvenega petja na Polšniku, zato ga je zaključil mešani cerkveni zbor LMB Polšnik pod vodstvom Jožeta Kosa, kateremu smo pevci zelo hvaležni za vso požrtvovalnost in predanost službi organista in zborovodje, katero opravlja že 30 let. Ideja Pesem 7 generacij je (kot večina odličnih idej) njegova in povezati toliko različnih talentov ter osebnosti ni lahko, vendar je mogoče. Skupaj z Anžetom sta pripravila tudi predstavitev fotografij z naših pevskih srečanj in ob zabavnih komentarjih smo se nasmejali ter spomnili na prijetne urice. Zahvaljujemo se Tiskarni Hren za tisk vabil in Špeli K. za oblikovanje le-teh.  
Pevci smo zelo hvaležni vsem domačinom, ki ste nam podarili kaj dobrega iz domače shrambe. Hvala Otmarju M., Olgi R., Marinki P., Darji T. in Bredi K., še posebej pa se zahvaljujemo Izi T. za ves trud pri pripravi zakuske in za nepozabno Torto!
Ob koncu bi se zahvalila vsem staršem otrok, ki so sodelovali pri zborih, zahvalila za to, ker znajo spodbuditi, ker znajo dati podporo, da skupaj ustvarjamo lepe dogodke, ki v nas puščajo bogate sledi.
»Danes je zasijala luč …« smo zapeli vsi skupaj ob koncu. Dragi pevci in pevke, hvala. Odlični ste bili in dober glas že sega preko polšniških meja.

Projekt sponzorira Evropska unija
 
Klikni slike za povečavo