Laurin dan

Praznik, 25. marec, smo  letos na Polšniku poleg vsem materam, ženam in dekletom namenili predvsem naši mladi pesnici,  Lauri Horvat. Že več let njene lepe pesmi prebiramo na naših prireditvah in sedaj so zbrane v prav posebni pesniški zbirki z naslovom Ptica v kletki. Laura piše o ljubezni, čustvih, hrepenenju in o domačem kraju in prav takšen večer smo ji pripravili ob izidu njene zbirke. Sodelovale so vse generacije in prav vsaka je pustila nek pečat s svojim delom in trudom.  Vrtečki so peli, plesali in recitirali, prav tako šolarji, ki so dodali še gledališko igrico. Prav za to priložnost je prvič zapela Ženska vokalna skupina LMB Polšnik in s pomočjo Moškega pevskega zbora Polšnik je nastal tudi mešani zbor ter se predstavil s skupno pesmijo. Recitatorji so se z veseljem odzvali povabilu in skozi prireditev prebirali Laurine pesmi. Hvala Anji, Anžetu, Tanji, Katji, vrtečkom, Diani in Katarini. Za Lauro pa so posebno presenečenje pripravile tudi Ljudske pevke in Moški pevski zbor z ljubezenskimi in  dalmatinskimi pesmimi, ter vrtečki, ki so ji napisali pesmico. Najbolj pa jo je presenetila njena hčerkica Monika iz 3. razreda, ki ji je napisala svojo prvo pesem in ji priklicala solze v oči.  Zaključek je bil poln čustev in zahval. Posebna zahvala velja tudi Špeli Kos, polšniški fotografinji, ki ji je bila pesniška zbirka poseben izziv. Čustva in hrepenenja poezije je povezala s fotografijo. Posebnost fotografij pa je tudi to, da je pred objektiv povabila le domačine. Skratka,  skupna harmonija Laure in Špele nam je prinesla nekaj lepega, bogatega in kvalitetnega.
In zaključek … Vse nas je presenetila Vokalna skupina Moškega pevskega zbora Polšnik, ki jo sestavljajo mlajši pevci in so večeru primerno zapeli pesem Vjeruj u ljubav ob Anini klavirski spremljavi in tako postavili piko na i romantičnemu večeru.   
Polna dvorana je bila dokaz, da je kulturno življenje na Polšniku bogato in da je spoštovanje ljudi do dela kulturnikov veliko. Pesniško zbirko lahko naročite in vam jo pošljemo po pošti.

 
Klikni slike za povečavo