Drevesa pripovedujejo

ZGODBA S POLŠNIKA, ki je nastala 22. junija….
Topel drugi poletni dan je zbral v dvorani na Polšniku ljudi, ki so s svojo prisotnostjo, v skupno urico vložili pozitivno energijo z delčkom sebe in tako je nastal prijeten večer.
Prireditev, ki sta jo organizirala  Turistično in Kulturno društvo Pavle Voje Polšnik  je bila ena izmed mnogih, ki so jih v okviru mednarodnega leta gozdov pripravili snovalci projekta Od izliva do izvira reke Sopote: Zavod za gozdove Slovenije (g. Jože Prah), Center za zunanjo ureditev, hiša idej in povezovanj Velika Preska (g. Jože Kos) in KTRC Radeče (ga.Marija Imperl).
Tokrat smo povezali začetek in konec - izvir in izliv reke Sopote,  saj smo na Polšnik povabili tudi prijatelje našega pevskega zbora, Moški pevski zbor Papirničar iz Jagnjenice.
S svojo pozitivno energijo,  znanjem, občutkom za naravo; vodo, drevesa in ljudi,  pa je g. Jože Prah (pobudnik povezovanja in sodelovanja v dolini Sopote) nagovoril poslušalce in lahko smo začutili njegovo veliko veselje do dela oz. poslanstva, ki ga opravlja z veliko ljubeznijo. Zato mu dobrih rezultatov ne manjka.
Poleg gostov in domačega moškega zbora pa je prepeval tudi Otroški pevski zborček Polhki, tokrat prvič ob spremljavi kitar. Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo likovnih izdelkov naših vrtečkov in šolarjev, kar je še obogatilo prireditev. 
Članek sem naslovila Drevesa pripovedujejo, saj smo ob filmu o smreki izvedeli kar nekaj skrivnosti in zanimivosti teh naših vsakdanjih spremljevalcev.  
Bistvo večera je bilo poleg osveščanja o naravi,  povezovanje, sodelovanje in spoštovanje, kot nam je povedal g. Prah. In tega bi se moralo zavedati več ljudi.  Vedno bolj  opažam hudo pomanjkanje teh vrednot v naši občini.
Drevesa imajo velik pomen v naših življenjih, vendar se tega še ne zavedamo dovolj.  Verjamem, da imajo tako kot vsako bitje, svojo energijo in če jo znamo občutiti, nam drevesa lahko nudijo veliko. Večer smo zaključili s skupno pesmijo Slovenec sem in poslali dobre misli vsem Slovencem in tako naši državi dali darilce za 20. rojstni dan.

 
Klikni slike za povečavo