1. pevska sobota 7 generacij -26 marec

Še vedno ne morem verjeti, kako bogat dan smo preživeli skupaj pevci in instrumentalisti s Polšnika. Preko 60 pevcev se je odzvalo povabilu in verjamem, da bo dan vsem ostal v posebnem spominu. In kako je zgledala naša prva pevska sobota? Najprej smo se v naši lepi dvorani ogreli, to pomeni telovadili. Telovadbo so vodili šolarji in verjemite, da so zelo gibčni. Potem smo se razdelili po skupinah in se z odličnimi vodji naučili vsak svojo pesem. Po slastnem kosilu v Gostilni  Majcen,  smo pesmi še malo »opilili«, kot pravimo,  in jih potem predstavili na velikem odru. Ugotovili smo, da smo res vsi skupaj ena velika talentirana družina pevcev in instrumentalistov. Poleg harmonikarjev je nastal tudi nov bend, za katerega verjamem, da boste še slišali.  Vse skupaj smo tudi posneli in tako arhivirali za naš nastajajoči film.
V navdušujoči soboti smo se naučili marsikaj. Spoznali smo, da smo odlični pevci, da se hitro učimo in se hočemo naučiti še več. Spoznali smo, da je bilo vredno priti, da imamo okrog sebe čudovite ljudi in da je vsak posameznik neprecenljiv; da nas tovrstna druženja nadgrajujejo in da smo kot celota del nečesa velikega.
V juniju bomo podobno srečanje ponovili in nadgradili naše delo, zato vabim tudi vse tiste, ki tokrat niste uspeli priti. 8. oktobra pa bo veliki koncert vseh 7 generacij in verjemite, da bo res nekaj posebnega!

Projekt sponzorira Evropska unija
 
Klikni slike za povečavo