Prvi koncert ljudskih pevk s Polšnika

13. marec 2010  se bo našim Ljudskim pevkam prav gotovo zapisal v spomin in tudi v zgodovino, saj smo preživeli res prijeten in zabaven večer.
Po letu in pol skupnega prepevanja so se opogumile in z vztrajnim delom ter vajami uspele. In kdo so Ljudske pevke s Polšnika? Ivi Medved, Tončka Borišek, Marija Vozelj, Vida Medved, Vida Sladič in Silva Vrhovec, ki s svojimi talenti združujejo ljubezen do prepevanja, ohranjanja ljudskega izročila in običajev. Vodja skupine Vida Sladič in Silva Vrhovec sta se v prvih mesecih tega leta udeležiti tudi seminarja o ljudskem prepevanju in tako pridobili nova znanja, ki bodo gotovo pripomogla, da bo delo še boljše in verjamem, da bodo pevke navdušile tudi izven našega kraja.
Poleg tega, da znajo speči odlične domače dobrote, se znajo tudi dobro zabavati, saj jim smeh in dobra volja pomeni zelo veliko. To pa je v današnjih časih spodbudno in zgleda vredno.  
Tudi koncert je bil nekaj posebnega, poleg ubranega prepevanja, so program popestrili domači gledališčniki Anže, Benjamini in Slavko, ki so v skečih nasmejali gledalce. Zelo pa so poslušalce  navdušile tudi gostje večera Vesele ljudske pevke iz Ribnice, ki so poleg petja so nas presenetile tudi s skečem v ribniškem narečju. Kot debitant - sovoditelj pa je svoje delo odlično opravil Aljaž Povše, v vlogi managerja naših pevk.
V Kulturnem društvu Pavle Voje smo veseli, da so Ljudske pevke s Polšnika osvojile srca poslušalcev, kar je dokazala polna dvorana. Želimo jim še veliko, veliko uspehov, optimizma in veselja pri prepevanju ter ohranjanju slovenskega izročila.

 
Klikni slike za povečavo