Če ste slučajno zamudili letošnji pohod ...

 OD CERKVICE DO CERKVICE NA POLŠNIKU.. si pa le preberite, kaj vse se je dogajalo to sončno nedeljo. Letos nam je vreme res prizaneslo in v družbi preko 600 pohodnikov smo preživeli res čudovit dan.
Že na samem startu je bilo živahno. Prepevali so pevci Moškega pevske zbora Polšnik, harmoniko pa je »raztegoval« Peter, in med ljudi so vnesli energijo, ki so jo potrebovali za vzpon na Ostrež. Marsikatera kapljica znoja je pritekla do vrha, vendar pa ne zaradi pomanjkanja kondicije ampak mislim, da zaradi vročega sonca. »Sv. Katarina« je varovala pohodnike, kjer jih je v cerkvici pričakala odlična makedonska vokalna skupina Palle, ki so s čudovitimi glasovi presenetili marsikoga. Na travniški planoti ob cerkvici Sv. Lovrenca se je predstavilo Društvo bosansko-hercegovskega in slovenskega prijateljstva Ljiljan in s prepevanjem ter plesom približali bosansko kulturo. Poleg bosanskih dobrot, ki so jih prinesli s seboj, je pred pohodniki nastal tudi pravi burek. Pohodnike  so ob poti spremljali tudi člani Šentjurske  konjenice.
Posebna je vsako leto tudi maša na gozdni jasi, ob cerkvici Sv. Jurija, kjer so svoj delež h kulturnemu programu prispevali pevci Mešanega cerkvenega pevskega zbora Sv. Martin iz Trbovelj. Prav nič utrujene pohodnike pa so ob koncu zavrteli še člani Ansambla Čepon. Zelo pa smo bili veseli tudi obiska letošnje Miss Universe Marike Savšek, ki je pozdravila pohodnike.
Čudoviti ljudje so (ste) letos prinesli na Polšnik eno posebno energijo. Bosanski in makedonski prijatelji so nas na nek način poučili o bogastvu, ki ga ohranjajo s svojim delovanjem in to, da so se naše poti srečale gotovo ni naključje. Domačini pa so kot vsako leto prispevali svoj prosti čas zato, da smo pohod izpeljali tako, kot to na Polšniku znamo. Zato hvala vsem sponzorjem, vsem sedmim polšniškim društvom, lastnikom zemljišč ter našim gospodinjam za sodelovanje in vložen trud.
Upam, da je letošnji pohod ostal našim obiskovalcem v lepem spominu in verjamem, da bo prihodnji, petnajsti, še »bogatejši«.       

 
Klikni slike za povečavo