Zmeda v Božičkovi delavnici in veselje ob prihodu Božička

Dva meseca smo se starši naših otrok vsak torek pridno dobivali na vajah in trenirali, trenirali. Vedno je bilo zabavno, polno smeha in dogodivščin in vsako leto ugotavljamo, da so vaje zelo pomembne. Seveda, boste rekli, brez vaj ni nič. Pri nas je cilj sicer res pomemben, zelo pomembno  je tudi naše  druženje in sprostitev ob prijetnem delu. Predvsem pa smo dojeli, da to delamo za otroke, ne le za svoje otroke, ampak za vse, majhne in velike otroke. Letošnjo predstavo sta zaznamovala pravljična lika Svetlane Makarovič, coprnica Zofka in škrat Kuzma. V polšniški zgodbi sta odšla na Severni tečaj, nagajat Božičkovim škratom v delavnico, kjer se izdelujejo darila. Nerodnosti in zmešnjav ni manjkalo in polna dvorana se je po zelo pozitivnih odzivih očitno zabavala. Tudi mi na odru smo uživali, saj smo (glede na scenarij) nalogo  odlično opravili. Če pa te s smehom in velikim aplavzem nagradijo še gledalci, je pa občutek res lep. Predvsem  smo bili veseli res iskrenega mnenja najmlajših, katerim je bila predstava v prvi vrsti namenjena. Res, da so komaj čakali, da pride dobri mož, so v predstavi sodelovali in pridno poslušali. Da pa je bil večer popoln je seveda poskrbel Božiček, katerega sta jelenček Šrauf in škrat Božo pripeljala na saneh ter s polnim vozom daril. Otroške oči so zasijale in sreče ni manjkalo. V predstavi so zaigrali: coprnico Zofka - Petra Petrič, škrat Kuzma - Boštjan Medved, metla (lutka) - Lidija Brudar, jelenček  Šrauf – Tejčka Vozelj, škrat  Božo  – Tanja Ribič,  škrat Jaroslav  - Igor Poznajelšek, škrat Gojmir - Zdenka Pečnik Podrenk, škratinja Fanika - Tatjana Pevec, škrat Henrik - Iza Nograšek, škrat Hotimir - Tina Hribar in škrat Zvonko - Špela Vodlan. Za odlične kostume je skrbela Katja Poznajelšek, kateri se še enkrat zahvaljujem za ves trud. Za sceno je vsak prispeval svoj delček. Brez Slavka Kosa letos ne bi bilo iskric v očeh naših otrok, zato velik hvala za pomoč. Odlično pa sta svoj uvodni del v prireditev opravili tudi Mia Vozelj in Zarja Ribič.  Za tehniko na dogodku je skrbel Tomaž Vozelj, besedilo in režija pa je moje delo. Prireditev je nastala v sodelovanju KD Pavle Voje Polšnik (gledališka skupina) ter seveda Krajevne skupnosti Polšnik (projekt vodi Tomaž Vozelj). 

Skratka, s tako pridno in zabavno ekipo je izvrstno delati in to se je čutilo tudi na premieri, saj smo res vsi uživali. HVALA VSEM! Naše druženje se je zaključilo na zasluženi večerji v Gostilni Juvan in tudi tam smeha ni manjkalo. Verjamem, da si bo mogoče v naslednjem letu še kdo od staršev (iz dvorane) pridružil gledališki skupini in ustvarjal z nami. Lepo vabljeni.  In Božiček se za pomoč zahvaljuje  tudi  številnim sponzorjem, ki nas podpirajo pri projektu novoletne obdaritve otrok.

SRČNA HVALA:

RORC LINE, d.o.o. POLŠNIK

TESARSTVO HRIBAR, HRIBAR ROMAN, S.P. POLŠNIK

RORC ASFALT, d.o.o.POLŠNIK

METKA KONČAR, S.P.POLŠNIK

TESARSTVO,KROVSTVO ANTON BUČAR, S.P.POLŠNIK

ANIMALIA, ŠPELA VODLAN, S.P. POLŠNIK

ZELENI RAJ, KOS MIHA, S.P. POLŠNIK

MIZARSTVO OTMAR, TATJANA MUŠIČ,S.P. POLŠNIK

POPRAVILA PLOVIL,ANDREJ REPOVŽ S.P. POLŠNIK

GOSTILNA JUVAN, ANA MAJCEN, s.p. POLŠNIK

GOLOBINEK, D.O.O. POLŠNIK

COMA COMMERCE D.O.O. LJUBLJANA

AVTOCENTER JEREB, JEREB RAJKO S.P. ZAGORJE

GMP RAZPOTNIK SILVO S.P. ZAGORJE

MIZARSTVO KOS, JOŽE KOS S.P. POLŠNIK

DENIS DIZDAREVIČ, POLŠNIK ZIDARSTVO IN FASADERSTVO, JOŽE BEVC S.P. POLŠNIK

KOMBI VOZ, SEDEVČIČ SREČKO S.P. POLŠNIK

MIZARSTVO BOŠTJAN MEDVED S.P. POLŠNIK

KLJUČAVNIČARSTVO IGOR POZNAJELŠEK, S.P. POLŠNIK 

ter polšniška društva: GASILSKO DRUŠTVO, LOVSKA DRUŽINA, ŠPORTNO DRUŠTVO POLŠNIK, TURISTIČNO DRUŠTVO, KULTURNO DRUŠTVO PAVLE VOJE, DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA IN DEKLET, KO RDEČI KRIŽ. 

Vabljeni na ogled predstave: ZMEDA V BOŽIČKOVI DELAVNICI

Foto: Barbara Bučar in Luka Bučar

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.