Za mamice, žene in dekleta... iz srca

Marčevski kulturni dogodek je na Polšniku že tradicionalno posvečen mamicam, ženam in dekletom in tudi letos je bilo ubrano, srčno in sladko.  Petek, 22. marca so dvorano napolnile vse generacije našega kraja in uživali smo v prijetnem večeru s številnimi nastopajočimi. Šolarji so skozi ples, deklamacije, gledališko igro in seveda s prepevanjem obogatili odrsko dogajanje in veseli nas, da naše učiteljice razumejo pomen javnega nastopanja in s trudom ter izvirnostjo z učenci pripravijo program, ob katerem s(m)o vsi ponosni. Tako se odkrivajo številni talenti v naših najmlajših in skozi leta vztrajnega dela ugotavljamo, da so polšniški otroci navajeni nastopanja in ne poznajo treme, kar jim pogosto pride zelo prav. Že otroci iz vrtca so postavljeni na veliki oder in suvereno opravijo svojo nalogo. To so pomembni koraki in dejanja, seveda z obilico poguma. In ko v tretjem življenjskem obdobju vztrajaš in delaš tisto, kar te veseli, ne le zase, ampak tudi za druge, je to rezultat vzgoje v mladosti in to dokazujejo naši Ljudske pevke in godci z ohranjanjem slovenske kulturne dediščine in s prijateljstvom, ki jih povezuje.  Spoštovanje do dela vseh je pomembno. Pomembno je, da se posluša in ceni delo ljudi, ki se trudijo. Pa naj bodo majhni ali malo starejši. Moški pevski zbor Polšnik ima za seboj že veliko kilometrine in opravljajo pomembno poslanstvo. Hvaležni smo, da so del naših  srečanj. Glasba je tista, ki povezuje milijone ljudi in tudi pri nas velja enako. Ta večer so se predstavili s tremi novimi pesmimi, ki so del repertoarja, s katerim se pripravljajo na  turnejo ob 45-letnici zbora. In seveda navdušili. Svojo avtorsko pesem je predstavila tudi naša mlada pevka Hana Vita Simončič in z pogumnim nastopom zapela prelepo pesem svoji mamici. Bravo Hana.  Program sta povezovali Andrijana Nograšek in Mia Vozelj, osmošolki, ki sta dokazali, da postajata pravi igralki. In po končanem programu... Seveda domače dobrote in druženje. Nekaj, kar potrebujemo vsi, da se malo ustavimo, poklepetamo in se imamo lepo.  

Da nastane takšen večer je potrebno veliko truda. Iskanje vsebin, vaje - pevske, plesne, gledališke, priprava scene, tehnike in dvorane, peka dobrot, vabilca za družine in prijatelje... Vse to in še marsikaj paše zraven. In ko vsak doda delček, je vse lažje. Ko pa ob koncu prihajajo pohvale, je vse delo poplačano. 

In treba je znati reči hvala: učiteljicam Katarini Juvan (tudi kot zborovodkinji), Meliti Rozina, Idi Dolar in Nini Petek, vzgojiteljicama Patriciji Medved in Martini Borišek, harmonikarju Petru Završniku, predsednici KD Pavle Voje Polšnik - Tanji Ribič za organizacijo pogostitve, umetniškima vodjema Žigi Toriju in Slavku Kosu, tehniku Kristjanu Povšetu, vsem, ki ste postavljali in pospravljali dvorano, Mariji Vozelj, Marinki Bevc, Nadi Kokalj, Antonu Toriju in Barbari Bučar. Ko pišem scenarij razmišljam, kakšna bo sporočilnost dogodka in tokrat je bila sladka in srčna. In še nekaj. Mame so tiste, ki nam dajejo moč, zgled in ljubezen.  HVALA drage mame, v imenu vseh!

Foto: Barbara Bučar    

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.