Z Opereto Kovačev študent v Matkovem kotu

Z Opereto Kovačev študent v Matkovem kotu (8.8.2020) so pevci MOPZ Polšnik in ostala ekipa KD Pavle Voje Polšnik prekinili koronske dneve brez kulturnih dogodkov. Povabilu g. Klemna Matka so se odzvali z velikim veseljem, saj so že zelo pogrešali prepevanje pred publiko. V nepozabno lepem okolju so skupaj preživeli tri dni in čas izkoristili tudi za obisk gora. Odlična družba, veliko dobre volje, pozitivne energije,  prepevanja in najboljši domači sladoled ter sir  so zaznamovali vikend v Matkovem kotu (za tiste, ki ne veste kje je to…blizu Logarske doline). Priprave na izvedbo operete so bile  zelo spontane in vse je potekalo brez problemov. Vsak je prijel za delo in scena je hitro stala. Glasilke so bile opete, saj se je prepevalo že ves dan in tudi polšniška klavinova je hitro dobila svoj prostor pod Matkovim soncem. Z malo iznajdljivosti g. Klemna je bil »sedežni red« za obiskovalce hitro postavljen. Vsestranski gospodar Klemen je bil tudi gost na svojem dvorišču, saj je med dejanji operete gledalce navdušil z igranjem na citre in tako pokazal še enega od svojih številnih talentov.  Z izvedbo operete so bili zelo zadovoljni vsi obiskovalci in seveda tudi naši pevci ter pianistka, ki so  poželi  velik aplavz.

Tehnična dela pred nastopom so sicer res izgledala enostavno, vendar če ne bi bilo odličnega organizatorja Staneta Kmetiča, bi bilo verjetno kar težko. Zato se mu v imenu vseh zahvaljujem za ves vložen trud. Hvala g. Klemnu Matku za gostoljubnost in popestritev programa ter seveda Jožetu Kosu, ki že leta rad zahaja k Matkovim in je povezal gospodarja in Staneta, ki sta omogočila te prijetne dni.  Hvala Mizarstvu Kos za posojo kombija za prevoz scene.

Res posebno doživetje je nastopati sredi hribov, ki so obdajali naš oder. Glas je odmeval ne le po Matkovem kotu ampak po celi Logarski dolini in ta nepozaben dogodek bo vsem ostal v lepem spominu. Naši pevci vedno znova dokazujejo, kaj je prijateljstvo in kako se z dobro voljo premagujejo vse ovire. Hvala vam.

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.