Večer KO RK Polšnik

3.3.2020 smo pri KORK Polšnik organizirali predavanje Andreja Pešca Vpliv čustev na bolezen in zdravje. V gostilni Juvan se nas je zbralo 20 krajanov  in dobili smo čisto nov pogled na dogajanja v naših življenjih, o vzrokih in posledicah naših čustev na potek naše bolezni zdravja. Prva presenetljiva novica je bila, da že po enem večeru gojenja negativnega čustva, recimo zamere, ostane v telesu tako močan zapis, da že lahko ostanejo posledice, če se to ne ozavesti in spusti. Če pa ostane ta občutek tri dni, je stvar zasidrana in so posledice skoraj neizogibne.

Zato je tako potrebno skrbeti za čustveno higieno: s kvalitetnimi navadami, družbo, literaturo...

Narediti, kar je treba, ne se obremenjevati z rezultati. Saj materializem poleg negativnih čustev prinaša bolezni kot je strah in depresijo.

Zvedeli smo tudi za način reševanja takih situacij. Npr. ko imaš v sebi prisoten občutek strahu, v svojem življenju močno povečaj količino ljubezni in sicer s pravilno izbiro družbe, kje se počutiš ljubljen, s pravilno izbiro literature, ki ti prikaže zdrave poglede na življenje, s postavitvijo pravilnih prioritet v življenju, kot sta zdravje in zdravi odnosi, predvsem pa s primernim odnosom do samega sebe.

Večer je bil poln takih primerov ter zgodbic in ob njih sta 2 uri minili kot bi mignil. G. Andrej ga je zaključil tako, da je v roke vzel kitaro in nam zapel še pesem o sreči.

 Po vsem tem je bilo poročilo o delu društva kar nekako nezanimivo. Toda, ker je v lanskem letu minilo že 2 desetletji ponovnega delovanja, je bilo podano še to poročilo Nato je sledila krajša razprava.

Večer je bil res poln informacij in ob druženju smo izmenjali svoje poglede in izkušnje na vse to in prav hitro sta minili še naslednji 2 uri.

V življenju je potrebno najti pravo ravnovesje med delom in počitkom. In čeprav smo večer potegnili v čas počitka, sem prepričana, da smo s kvalitetnim druženjem dobili lepo energijo za bogat pričetek novega dne.

Foto: Sandra Juvan

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.