V Tepah imamo defibrilator

S pomočno akcije Manj svečk za manj grobov, v Tepah že imamo defibrilator! Na stojnicah ob prvonovembrskih praznikih je ekipa prostovoljcev žrtvovala svoj prosti čas in s pomočjo številnih darovalcev na stojnici ter podjetnikov iz Tep se je zbralo  2.155,03€, kar je bilo dovolj za hiter nakup. V nedeljo, 18.11. se je skoraj 50 krajanov Tep odzvalo povabilu na izobraževanje o uporabi, ki ga je izvedel Blaž Vozel, ki nam je tudi priskrbel nov defibrilator. Verjamemo, da je bilo izbraževanje uspešno, saj vprašanj ni manjkalo, vendar upamo, da tega znanja ne bo treba nikoli uporabiti. 

Akcijo je organizirala in odlično izpeljala Barbara Bučar, ki je povezala prostovoljce na stojnici in sicer so sodelovali:  Tjaša Povše, Aljaž Povše, Lana Vozelj, Sabina Avsec, Maja Borišek, Petra Petrič, Tejčka Vozelj, Marjeta Povše, Tomaž Vozelj in Mateja Sladič- Vozelj. Pri nabavi defibrilatorja pa ji je pomagal Tomaž Vozelj. Pri Bučarjevih so nam prijazno odstopili prostor za izobraževanje ter  za družabno srečanje, ki je sledilo. Hvala Bučarjevim za organizacijo dogodka in nepozabno dober štrudl. 

Hvala sponzorjem (ki so darovali večji znesek): RORC, d.o.o., Zidarstvo in fasaderstvo Bevc Jože s.p., LMA, Matjaž Klavs, s.p., Gašper Vrhovec, Animalia, Špela Vodlan, s.p., Tesarstvo, krovstvo Anton Bučar, s.p., Vida in Jože Sladič, Popravila plovil Andrej Repovš, s.p..

Defibrilator je pritrjen na skedenj pri Bučarjevih (po domače Žontovih) v Tepah št. 12. - ob cesti, srednje Tepe - Tesarstvo, krovstvo, Anton Bučar, s.p.

Odlična ekipa in razumevanje sta pogoj za dobre rezultate projektov, ki se jih lotevamo. In ta je bil eden uspešnejših, saj smo s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega za sočloveka in za našo naravo. Letos se je že lahko opazilo, da je bilo na naših grobovih manj svečk in verjamem, da bo v naslednjem letu še boljše. Veseli smo, da imamo v naši KS že tri defibrilatorje in potrebovali bi še kakšnega, saj so razdalje kar velike.  Nikoli se ne ve, kdaj bo kdo izmed naših bližnjih potreboval pomoč in s pomočjo teh naprav ter znanja bo imel večje možnosti za preživetje. 

Res smo lahko hvaležni za našo skupnost in pripravljenost ljudi za sodelovanje.  

Foto: Barbara Bučar in Mateja

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.