TV Polšnik in Špegamo v 2017 na novoletnem dogodku

V petek, 5. januarja smo se Polšničani zbrali na prvem kulturnem dogodku v novem letu. Letošnje srečanje je bilo malo drugačno, saj smo si na TV Polšnik  ogledali oddajo Špegamo v 2017, ki so jo vodili novinarji naše gledališke skupine: Lana, Gaj, Andrijana, Mia, Jon, Manja, Zarja in Lovro. Med "filmskimi" prispevki so prepevale naše tri pevske skupine; Ljudske pevke in godci so igrali in peli po ljudskem izročilu, šolarji so nas znova navdušili s pesmima Življenje je lepo in Vetra tih šepet ter odigrali tudi kratko božično predstavico. Pevci Moškega zbora so pričeli z božično pesmijo, predstavili pesem Vide Sladič Sosed sosedu in se premierno zapeli novo pesem Za  prijatelje si je treba čas vzet. Med glasbenimi nastopi  smo si ogledali kar deset filmčkov iz našega lanskoletnega dogajanja, katero je bilo res bogato (o obisku predsednika države, o obisku iz Evrope, o kulturi, o treh uspešnih projektih, o dobrodelnosti, izobraževanju in nagradah, o gasilstvu, o športnih aktivnostih, o naši tradicionalnih in najbolj obiskana dogodkih, o novostih v naši KS). Čeprav nam je malo ponagajal zvok (za kar se opravičujemo), smo lahko videli, koliko aktivnosti poteka vse leto v našem kraju. Mnogo obiskovalcev je bilo presenečenih nad vsem lanskoletnim dogajanjem. 

Novo leto je pred nami in gremo novim dogodivščinam naproti. Skupnost gradimo vsi. Eni aktivno, drugi pasivno. Veliko nas je, ki se vključujemo, sodelujemo, ustvarjamo, se učimo in delimo svoje talente tudi med druge. Ob tem pa rastemo in se bogatimo. In ob tokratnem dogodku se zahvaljujem Ljudskim pevkam in godcem, ki jih vodi Slavko Kos, Moškemu pevskemu zboru z zborovodjo Žigo Torijem ter šolarjem, ki ustvarjajo in nas navdušujejo z učiteljico in zborovodkinjo Katarino Juvan ter s srčno vzgojiteljico Melito Rozina, ki jih znata navdušiti in jih vedno naučita kaj lepega, kar se bodo zapomnili do konca življenja. Velik hvala tudi Viliju Gučku, ki si je vzel čas in je s kitaro ter petjem  spremljal šolski zborček. Vsi nastopi so v nas pustili poseben pečat. 

Naša Barbara Bučar je pridna in zanesljiva najstnica, ki skozi delo, ki ga nesebično opravlja pridobiva izkušnje. Ne le, da je pridna fotografinja, arhivarka, gasilka... Tokrat je zmnotirala fotografije in filmčke iz našega arhiva, za kar se ji zahvaljujem, saj brez njenega vloženega truda in časa, to ne bi bilo mogoče. V pripravo sva vložili preko 30 ur dela. Vsi bodo objavljeni na naši novi spletni strani, ki je v nastajanju. 

Člani gledališke skupine KD Pavle Voje Polšnik so nas spretno vodili skozi program TV Polšnik in nas ob koncu povabili tudi na družabno srečanje, kjer smo nazdravili in si zaželeli vse dobro in zdravo v novem letu. Posladkali smo se ob dobrotah, ki so jih tokrat napekle žene naših pevcev, hvala predsednici Tanji za skrb za pijačo ter  Marije Vozelj za piruške. Ni malo dela, da se pripravi dvorana za tak dogodek, ki ga je obiskalo preko 130 gledalcev in zato hvala vsem, ki ste pomagali pri tehničnih delih (Tanja, Tomaž, Aleš, Tejčka, Luka, gledališčniki, pevci in vsi ostali pospravljalci stolov) 

Še novoletno voščilo naše vremenarke Zarje:

Dober večer dragi sončni ljudje!

Mogoče vam je v preteklem letu kakšen nenapovedan orkan premešal načrte in  verjetno so vam tudi sončni in optimistični dnevi polepšali trenutke. In kakšna je napoved? V prihodnjem letu vam bodo sončni žarki prinesli nove poglede in razsvetili obzorja. Jasna jutranja zarja bo v vas prebudila hvaležnost za vse dobro, kar se vam dogaja. Rahel vetrič bo postavil nove cilje, ki jih boste dosegli in jim tudi tornado ne bo kos. Pregnali boste meglo in odprl se vam bo jasen pogled na polno mero zdravja, veselja in nepozabno lepih dni. Sonce in upanje sta življenje.

V imenu vseh nastopajočih naj vam zaželim zlatih žarkov ljubezni polno leto 2018 ter naj vam topel vetrič prinese vse in največ dobrega.  

Foto: Tanja Bučar

VIDEI:

PREDSEDNIK PAHOR NA POLŠNIKU

TRIJE NEPOZABNI PROJEKTI

ERASMUS + NA POLŠNIKU

ŠPORTNI DVAJSETLETNIKI

KULTURA NE POZNA MEJA

PRIDNI GASILCI

DOBRODELNOST NA POLŠNIKU

NOVOSTI V KS POLŠNIK

IZOBRAŽEVANJA IN NAGRADE

POHOD IN KMEČKI DAN

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.