Tekmovalno uspešna meseca za PGD Polšnik

Mesec maj je bil za nas Polšniške gasilce naporen in prav tako mesec junij, a rezultati so bili odlični. Skoraj vsak dan smo preživljali v gasilskem domu, saj smo se pripravljali na tekmovanja, se družili, bili na paradah ob obletnicah v drugih društvih, urejali okolico gasilskega doma in še kaj bi se našlo.

V soboto, 4. maja smo se odpravili v Tihaboj na občinsko tekmovanje v orientaciji. Naše društvo so zastopale 3 ekipe pionirjev: Tadej Martin Povše, Bogdan Fedko in Anej Močilar z mentorjem Aljažem Povše dosegli 13. mesto, Neža Poznajelšek, Klara Femc in Simon Rozina z mentorjem Igorjem Poznajelškom so dosegli 16. mesto ter Lovro Vozelj, David Repovš in Jernej Sladič z mentorjem Alešem Vozljem, ki so dosegli 2. mesto in se tako uvrstili na regijsko orientacijo. V njihovi konkurenci je tekmovalo 17 ekip. Pri ekipah pionirk je bila manjša konkurenca in naše punce Nika Vrhovec, Maša Tomc in Tinkara Vozelj z mentorico Matejo Vozelj so dosegle 10. mesto od skupno 12 ekip. Mladinci Lana Vozelj, Dominik Sladič in Gašper Rozina pod mentorstvom Barbare Bučar so dosegli 6. mesto od 14. ekip. Mladinke Andrijana Nograšek, Manja Nograšek in Maša Zorc z mentorjem Boštjanom Medvedom so imele malo manj sreče, saj so na podelitvi izvedele, da so dosegle 3. mesto, a so po pregledu rezultatov ugotovili, da so se zmotili in tako vseeno dosegle vrhunsko 4. mesto od 8 ekip. Med pripravniki, kjer je konkurenca najmočnejša so naši fantje Patrik Vozel, Kristjan Mušič in Amadej Mušič z mentorico Tjašo Povše dosegli 2. mesto od 3 ekip in se ravno tako uvrstili na regijsko tekmovanje. Poleg vseh tekmovalcev sta na tekmovanju sodelovala še dva naša člana Luka Bučar in Marko Kadunc, ki sta svoje delo opravljala na kontrolnih točkah.

Priprave na naslednja tekmovanja so se nadaljevale, mladina je vadila za svoje tekmovanje in mentorji obenem še vadili za svoje člansko tekmovanje. V soboto, 18. maja smo se kar s tremi ekipami odpravili na Savo, kjer je potekalo tekmovanje gasilsko športnih disciplin za pionirje in mladince. Vsaka ekipa se je pomerila v treh različnih disciplinah: v vaji razvrščanja, štafeti 400 m, ki sta skupni obema kategorijama in vaja z vedrovko za pionirje ter vajo z ovirami za mladince. Ekipo pionirjev so sestavljali: Tadej Martin Povše, David Repovš, Simon Rozina, Nik Podrenk, Jernej Sladič, Bogdan Fedko, Neli Hiršelj, Kaja Hiršelj in Lovro Vozelj, ki so dosegli 2. mesto in se tako v jeseni odpravljajo na regijsko tekmovanje. Ekipa pionirk v sestavi: Klara Femc, Maša Tomc, Patricija Podrenk, Lina Povše, Ariana Povše, Otta Hribar, Lara Hiršelj, Neža Poznajelšek in Tinkara Vozelj so imele malo smole in tako dosegle 5. mesto. Pri mladincih, kjer je nastopalo 7 enot je naša ekipa v sestavi: Jan Novak, Barbara Rozina, Amadej Mušič, Maša Zorc, Dominik Sladič, Mia Vozelj, Lana Vozelj, Gaj Juvan in Andrijana Nograšek dosegla 3. mesto in se ravno tako odpravljajo na regijsko tekmovanje. Mentorica ekipama pionirjev in pionirk je bila Katarina Juvan, mladincem pa Barbara Bučar in Tjaša Povše. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na Boštjana Medveda, ki je s svojim znanjem, ki ga je pridobil na izobraževanju za sodnika, pripomogel k boljšemu delu in rezultatom. 19. maja smo se na tekmovanje desetin na Savo odpravili tudi člani A. Našo ekipo, ki je bila mešana smo sestavljali: Igor Poznajelšek, Barbara Bučar, Luka Bučar, Dominik Vozel, Tjaša Povše, Janja Končar, Patrik Vozel, Kristjan Mušič in Aljaž Povše. S konkurenco smo se pomerili v treh disciplinah vaja razvrščanja, štafeta 400 m in vaja z motorno brizgalno ter dosegli 10. mesto.

Četrta sobota v mesecu maju in naši ekipi pionirjev in pripravnikov sta se odpravili na regijsko tekmovanje v orientaciji, ki je potekala v Veliki Štangi, v GZ Šmartno pri Litiji. Tekmovanja se je udeležilo kar 100 ekip iz regije Ljubljana III. Ekipa pionirjev Jernej Sladič, Lovro Vozelj in David Repovš z mentorjem Alešem Vozelj so med 22 ekipami v svoji kategoriji dosegli 5. mesto. Pripravniki Kristjan Mušič, Patrik Vozel in Amadej Mušič z mentorico Tjašo Povše pa so dosegli 6. mesto od 16 ekip. Poleg tekmovalcev je bil na kontrolni točki Luka Bučar, Lana Vozelj in Barbara Bučar pa sva bile moralna podpora vsem ekipam iz društva. Vreme je bilo odlično, ves čas tekmovanja bilo je sončno in vroče, ko je nastopil čas razglasitve se je nad nami razvilo oblino deževje, ki kar ni hotelo ponehati in tako smo s tekmovanja odšli mokri in blatni. Obema ekipa čestitamo za dosežene rezultate, drugo leto pa ciljamo, da bomo še boljši kot prejšnja leta.

V nedeljo, 26. maja se je nekaj članov udeležilo slavnostne parade ob 100 – letnici PGD Breg. 8. junija  pa smo se ravno tako udeležili parade ob 90 - letnici, s prevzemom novega vozila GVM – 1 v PGD Ribče. V sobot,o 29. junija smo se udeležili parade ob prevzemu novega GVV-ja v PGD Sava.

Sobota 1. junij, ob 6.00 zjutraj zbor v gasilskem domu! "Ne pozabiti osebne izkaznice in ne zamujati!", se je glasil sms v petek zvečer, ki je napovedal, da je pred nami dolg dan. Odpravili smo se na Hrvaško natančneje v Čakovec, na 21. srečanje slovenske in hrvaške gasilske mladine. Poleg našega društva se je srečanja udeležila še ekipa PGD Sava. Srečanje je potekalo na stadionu, kjer je bilo prostora za nas kar  veliko, saj nismo navajeni tekmovati na tako veliki površini. Pomerili smo se v dveh disciplinah: vaji z ovirami in v štafeti na 400 metrov. Naše društvo so zastopali: Jan Novak, Hana Vita Simončič, Lovro Pevec, Tilen Mušič, Amadej Mušič, Aljaž Grošelj, Lana Vozelj, Gaj Juvan in Andrijana Nograšek, z mentoricama Barbaro Bučar in Tjašo Povše. Poleg njih sta se srečanja kot navijača udeležila tudi Kristjan Mušič in Patrik Vozel. Na srečanju smo dosegli 17. mesto od 20 ekip hrvaške in slovenske mladine. Nihče ni bil razočaran nad rezultatom, saj je bila za vse nas to nova izkušnja, ki nam bo pomagala na prihodnjih tekmovanjih. Dan je minil kot bi tlesknil s prsti in že smo bili nazaj doma, polni pozitivnih odtisov in z novim znanjem.

Popoldanske ure v soboto, 15. junija so bile namenjene skupni vaji članic iz GZ Litija in GZ Šmartno pri Litiji. 4 članice Anja Vozel, Barbara Bučar, Metka Papež in Janja Končar ter poveljnik, smo se s kamionom odpravili proti Libergi, kjer je potekla vaja. Članice smo opravile notranji napad, kjer smo v zgornjih prostorih skednja pregledale ali se še kdo nahaja, delo s tovornjakom in pomoč pri poškodovancih. Vaje se je udeležilo 73 članic iz obeh zvez ter še nekaj moških kolegov. S to vajo smo dokazale, da smo lahko dobra pomoč članom na intervencijah.

Kar se tiče tekmovanj so na vrsto prišli tudi veterani, ki so se zbrali v soboto, 29.6 na Savi, kjer je potekalo tekmovanje za starejše gasilce in gasilske. Naši veterani v sestavi: Karel Vozel, Franc Potisek, Mirko Kotar, Franci Gričar, Jani Juvan, Martin Sirk in Filip Medved so dosegli 4. mesto v svoji konkurenci.

Čestitke vsem prejemnikom medalj in pokalov, ter vsem ostalim za dosežene rezultate.

Hvala vsakemu posamezniku, ki je pripomogel na kakršni koli način, da se je naša mladina izkazala na več tekmovanjih in srečanjih. Hvala vsem, ki se udeležujete vaj, od mladine do  veteranov in tako  zastopate naše društvo v zvezi in tudi onkraj naših meja. Hvala vsem staršem otok, ki so jih v zadnjih mesecih skoraj vsak dan vozili na vaje, da so lahko svoje znanje izboljševali. Hvala vsem mentorjem, ki svoj prosti čas namenjajo gasilstvu oziroma da svoje znanje predajajo drugim ter tako mlajše učimo,  kako pomembno je, da se udeležuješ tečajev in vaj. Znanja ni nikoli premalo. Hvala vsem.

Sedaj so na vrsti počitnice.  Kar se tiče tekmovanj in srečanj seveda.  Zato vsem želim lepe, vroče in dolge počitnice. V jeseni pa se začnemo pripravljati na naslednja tekmovanja.

 

NA POMOČ!

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.