Tekma Stari:Mladi pod novimi žarometi

Konec junija že preko 40 let na nogometnem igrišču  na Koprivniku  poteka tekma Stari: Mladi. Športno srečanje vseh generacij zadnja leta dopolnjuje tudi tekma malih nogometašev, ki se pod okriljem ŠD Polšnik celo šolsko leto udeležujejo šole malega nogometa. Tudi letos se je zbralo veliko ljubiteljev nogometne žoge in navijači smo si lahko ogledali dve odlični tekmi. V prvi so se pomerili najmlajši, gole pa sta branila Aljaž in Rudi.  Akcije in borbenosti je bilo v izobilju in otroci so prikazali odlično igro. Hvala vsem trenerjem Urbanu Gospetiju, Aljažu Povšetu in Alešu Vozlju, ki so vodili ponedeljkove treninge! Urica druženja ob športni aktivnosti je na podeželju poseben privilegij in verjamem, da so otroci in starši hvaležni za to dobrino.

Vsi smo bili seveda v pričakovanju tekme Stari: Mladi. Lani so Mladi po enajstmetrovkah odnesli prehodni pokal, zato je bilo letos zelo napeto. Z veliko pozitivne energije, športne zagnanosti, nogometnih talentov in izkušenih nogometašev je po burnem navijanju zmagala ekipa Mladi. Čeprav so Stari dokazali, da je velikokrat težko prebiti njihovo trdno obrambo, so Mladi s hitrim napadom in igrivostjo večkrat zadeli mrežo ter zmagali s 3:5. Tekmo je odlično sodil Marinko Lelenc, ki je na naš Koprivnik prihajal že kot majhen fantič in je bil vesel povabila. Ampak preden se je končala tekma je odpiskal kratko prekinitev, saj smo bili vsi v pričakovanju še nečesa. Slavnostnega prižiga novih reflektorjev! Vodja projekta je bil Aleš Vozelj, ki je s pridno ekipo članov ŠD Polšnik v kratkem času opravil veliko delo.  Številne aktivnosti z veliko dogovarjanja, veliko vloženih prostovoljnih ur, veliko iznajdljivosti, inženirskega talenta je Aleš vložil v nekaj mesečno delo in ob pomoči in z delom vseh sodelujočih smo prišli  do "svetlega" rezultata.  Brez številnih sponzorjev seveda izvedba ne bi bila mogoča, zato se Športno društvo Polšnik finančno pomoč zahvaljuje: ANIMALIA - ŠPELA VODLAN, STEKO - PROIZVODNJA IN STORITVE D.O.O., ZAVAROVALNICA SAVA, GRAS - PAAN D.O.O. Silvo Sluga, TESARSTVO HRIBAR, HRIBAR ROMAN S.P., PIRNAR + SAVŠEK, INŽENIRSKI BIRO, D .O.O.,KRAJEVNA SKUPNOST POLŠNIK IN IGRALCI OBEH NOGOMETNIH EKIP ŠD POLŠNIK.

Ostala pomoč pri izvedbi - HVALA VSEM: 

Leon Hvala - komunikacija z dobaviteljem luči Lumenia in pridobitev ugodne cene ter pomoč pri tehničnih vprašanjih skozi celoten projekt. Lumenia - hvala dobavitelju luči za ugodno ponudbo, Marjanu Kastelicu za prevoz zemlje, Urošu Ribič za kabel (povezava med elektro in razdelilno omarico), Rafkotu Čopu za izkop, mešanje betona, valjanje igrišča in postavitev stebrov, Tomažu Vozlju za stebre za razsvetljavo, barvo in prevoz, Amadeju Kotarju za spremljevalno vozilo pri prevozu stebrov, Igorju poznajelšku . Ključavničarstvo Repovš za preureditev stebrov, varjenje sidernih plošč in sidranje stebrov, Jožetu Bevcu - Zidarstvo in fasaderstvo, za izdelavo temeljev, prevoze peska, kanalizacijskih cevi, montažo luči..., Andreju Bregarju za elektroinstalacije (omarica, razpeljava kablov, priklop glavne omarice, ...), Toniju Bučarju - Tesarstvo Bučar - za pomoč z dvigalom za montažo luči, predsedniku Janezu Kotarju  in podpredsedniku KS Tomažu Vozlju, za takojšnjo podporo projekta, lastniku zemljišča Damirju Tomcu  za podporo projektu, razumevanje in vse podpisane pogodbe. 

Pri izvedbi dogodka so sodelovali: Aleš Vozelj, Aljaž Povše, Nace Jelen, Tejčka Vozelj, Petra Petrič, Igor Poznajlešek, Tomaž Vozelj in Boštjan Juvan, ki so skrbeli za organizacijo, za lačne in žejne obiskovalce in nogometaše. Otvoritveni program je povezoval predsednik ŠD Aljaž Povše, komentatorji tekem pa so bili: Gašper Rozina, Lovro Vozelj in Tadej Martin Povše.  

Športni park Koprivnik postaja prostor za številne športne in družabne aktivnosti v naravi. Pred dvema letoma so bila postavljena igrala za otroke, nastaja odbojkarsko igrišče, nogometno igrišče je večkrat postalo plesno igrišče, tudi bazen ni manjkal. Prostor ob brunarici je primeren za različna rojstnodnevna praznovanja, ki jih mnogi združijo z športnimi aktivnostmi. In sedaj bodo reflektorji omogočali tudi aktivnosti ob večernih urah, predvsem pa so pomembni za izvedbo večernih nogometnih tekem lige OLMN, v katerih sodelujeta naši dve ekipi. 

Z delom in predanostjo za skupnost, za dobro vseh, dajemo dober zgled mlajšim generacijam in tako se bomo mogoče lahko v prihodnosti veselili novih uspehov, za katerimi bodo stali naši najmlajši. Danes pa hvala vsem za trud in odlične zglede! Naj jih bo še veliko. 

 

Foto: Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.