Številni pohodniki na sončnem Polšniku

Čudovit sončen dan, z malo hladnega vetriča nam je polepšal nepozabno srečanje pohodnikov z gostujočimi in domačimi glasbenimi skupinami, na 21. pohodu Od cerkvice do cerkvice, 4. junija 2017 na Polšniku. Pevsko se je pričelo že na startu, kjer so številne pohodnike pozdravili pevci MoPZ Polšnik in Ljudske pevke in pevci s Polšnika. Polšniške gospodinje so napekle najboljše pecivo na svetu, Gostilna Juvan je poskrbela za kavico in čaj. Letošnji pogram smo zasnovali v okviru projekta "Županovizija" in glasbeni gostje so prišli iz Občine Dobrova-Polhov Gradec ter razveseljevali po vsej poti. Na Ostrežu je igral kvartet pihal Glasbene šole Emil Adamič, na Stranskem vrhu so zaigrali mladi člani godbe  in nadušili poslušalce. Na gozdni jasi na Glinjeku je maševal g. Miro Šlibar, prepeval pa Mešani pevski zbor Dobrova -Polhov Gradec. Na zaključni prireditvi  so zaplesali folkloristi Folklorne skupine Grof Blagaj, zabaval pa nas je Ansambel Bitenc. Skratka, program je navduševal ves dan in zato velik hvala vsem nastopajočim. Še posebej našemu programskemu vodji Jožetu Kosu ter g. Borutu Dolinarju, ki je bil povezovalni člen v občini Dobrova - Polhov Gradec. Veseli smo bili tudi obiska obeh županov, g. Francija Rokavca in g. Franca Setnikarja, ki sta pozdravila vse prisotne in bila navdušena nad našim kulturnim sodelovanjem. Tudi z njuno pomočjo smo lahko pripravili tovrstno srečanje, ki nam bo za vedno ostalo v lepem spominu, zato hvala obema.  Ocenili smo, da je ta dan Polšnik obiskalo okrog 900 obiskovalcev in zelo smo veseli, da so bili mnogi prvič pri nas, veliko pa je bilo takih, ki nas obiščejo skoraj vsako leto. To nam daje potrditev, da naš vložen trud in delo nista zaman. Zelo smo veseli, da sponzorji vidijo, da znamo delati dobro in nas vsako leto podprejo. Hvala sponzorjem:

ZIDARSTVO IN FASADERSTVO JOŽE BEVC, S.P. POLŠNIK

COMA COMMERCE LJUBLJANA

MIZARSTVO KOS, Jože Kos, s.p. POLŠNIK

MONTAŽA PIP, Franci Kaplja, s.p. POLŠNIK

TESARSTVO IN KROVSTVO, Anton Bučar, s.p. POLŠNIK

METKA KONČAR, s.p. POLŠNIK

GEOPLAN, Robert Rovšek, s.p. LITIJA

ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU, Avdil Nrecaj, s.p. POLŠNIK

GOSTILNA JUVAN, Ana Marija Majcen, s.p. POLŠNIK

OKREPČEVALNICA KUHLA, Mitja Zadravec, SPODNJI LOG

TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, s.p. POLŠNIK

GOLOBINEK d.o.o., DOBRA VILA ŠUMNIK, POLŠNIK

ELEKTROMONTAŽA REPOVŽ, Drago Repovž, s.p. POLŠNIK

HOFER TISK LITIJA

PAPIRNICA MAAR LITIJA

TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJE

OBČINA LITIJA

Medijski sosponzorji: RADIO OGNJIŠČE, RADIO AKTUAL, RADIO 1 - GEOSS! 

Organizatorji (TD Polšnik in ostala polšniška društva) se zahvaljujemo lastnikom zemljišč za vso pomoč in razumevanje: Juretu Repovžu - Glinjek in Polšnik (še posebej hvala za razumevanje  za parkirna mesta, saj nas je obisk presenetil), Lojziju Sladiču - Glinjek, Janezu Zorcu - Stranski vrh, Ladiju Renko - Preveg, Stranski vrh ter Antonu Koširju - Preveg in Damirju Tomcu - Koprivnik. 

Brez zanesljivih in delovnih sodelavcev ta prireditev ne bi bila to, kar je v enaindvajsetih letih postala. Člani sedmih polšniških društev skrbimo, da vse poteka kot je treba: PGD skrbi za red in varovanje, postrežbo in postavitev šotora, RK za pare prve pomoči (še posebej hvala dipl. viš. med. sestri ga. Petri Zaletelj za strokovno pomoč), LD posodi prostor za zaključno prireditev, kulturniki skrbijo za program, športniki pokosijo pot in skrbijo za postrežbo na Ostrežu, DPŽD bogati stojnico z domačimi dobrotami, člani TD-ja pa skrbimo za organizacijo, program in povezovanje vseh ekip. Hvala Barbari Bučar, ki ustvarja naš bogat foto arhiv. Preko 70 nas je usklajeno sodelovalo. HVALA vsem.

Vsak delček da celoti pravo vrednost. Delo vsakega je pomembno. Obiskovalci  si prav gotovo zapomnijo prijaznih obrazov in gostoljubnosti, saj prav to ljudem največ pomeni. Bila je čudovita prvojunijska nedelja in k temu ste pripomogli vsi, ki ste bili del našega nepozabnega kulturno-športnega srečanja.

O POHODU PA SMO POSNELI TUDI NOV VIDEOSPOT: 21. POHOD OD CERKVICE DO CERKVICE

 O projektu ŽUPANOVIZIJA

"Projekt  povezovanja občin, županov in njihovih  odličnih kulturnih skupin. Vsaka občina, ki se priključi, se v prvem letu predstavi na našem pohodu Od cerkvice do cerkvice, potem pa v naslednjih letih tudi v svoji občini organizira  podoben dogodek. S tem se Slovenija povezuje , izpostavijo se  kvalitetne skupine , sodelujoči župani pa v svojo vizijo močneje vključijo kulturo.  Projekt prinaša tudi gospodarske sinergije, ki posledično podpirajo takšne projekte. Častni pokrovitelj projekta je  predsednik republike Slovenija g. Borut Pahor.  Projekt se je pričel ob 40. letnici moškega pevskega zbora Polšnik v okviru Kulturnega društva Pavle Voje Polšnik leta 2015. "

PLAKAT

SPONZORSKI PLAKAT  

Foto: Barbara Bučar 

  

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.