Srečanje starejših 2018

V nedeljo 21.oktobra 2018 smo, kot vsako leto, tudi letos v društvu KORK Polšnik organizirali srečanje starejših. Navadno smo za ta namen koristili prostore v gostilni Juvan. Tokrat pa so imeli zasedeno in smo se dogovorili z g. župnikom Andrejem Rovškom, da lahko srečanje izpeljemo v prizidku župnišča, kjer je prav prijeten prostor za take dogodke. Gospod Andrej nas je tudi kratko obiskal in podelil blagoslov, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Srečanje je potekalo po ustaljenem razporedu. Kulturni del so pričeli učenci naše podružnične šole. Nastopili so z recitacijami, posameznimi in skupinskimi in tudi s petjem. Najprej  korajžen pevski solo nastop, duet bratov je bil presenečenje, saj sta zapela pesmico v češkem jeziku, katerega sta se naučila od tatija. Slišali smo tudi Trio adijo, katerega sestavo si je zamislil Rua, da je predstavil svoje znanje kitare. Prav posebnega aplavza pa je bil deležen mali Jorik, saj je imel svoj prvi nastop in to kar s čelom, kar zahteva še posebno spretnost. Za zaključek pa je šolski zborček pričaral polno razgibanih vitaminov za prihajajoče mrzle dni.

Tudi letos so srečanje obogatili pevci MOPZ Polšnik. Pripravili so izbor domačih pesmi, ki pa so bile klub polovični zasedbi odpete »profesionalno«. Na posebno željo so začeli tudi pesem Zabučale gore, nato pa so se jim pridružili poslušalci. Med čakanjem na malico iz gostilne Juvan pa nas je zabaval harmonikar Zvonko.

Kot pregovor pravi, da ima pri jedi še kuža rad mir, je v mali dvorani med praznjenjem pladnjev  živ žav malo ponehal, ko pa so bili naši želodci potešeni, se je razvil prijeten pogovor, ki so ga poživili pevci, ko so pred odhodom zapeli še par pesmi.

Nato pa je Zvonetovo harmoniko preizkusil še harmonikar Pavle, ki nam je med drugim predstavil svoji dve novi pesmi.

Hvala vsem, ki ste pomagali pripraviti prijetne urice.

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.