Športni junijski vikend na Polšniku

Predpraznični, prvi »pošolski« vikend je na Polšniku že nekaj let namenjen športni aktivnosti majhnih in malo večjih športnih duš. Otroci, ki obiskujejo šolo nogometa, ki poteka v organizaciji ŠD Polšnik, svojo celoletno aktivnost zaključijo z druženjem v »kampu«, saj jim ta dogodivščina prinese veliko nepozabnih izkušenj. Tudi letos se je vse dogajalo pri Juvanovih v Tepah, kjer lahko v naravi preživijo dragocene trenutke s svojimi vrstniki.  Iskali so zaklad na poti do Žamboha, čas preživljali ob zabavnih besednih in športnih igrah, zvečer prepevali ob tabornem ognju, pekli klobasice in seveda prespali na skupnih ležiščih na kozolcu, kar je za mnoge nekaj najboljšega. V nedeljo dopoldne so se otroci udeležili 1. dneva nogometnega talenta v Trbovljah v organizaciji Dekliškega nogometnega kluba Trbovlje. Poleg nogometnih tekem so se pomerili v individualnih spretnostih, kjer so pokazali veliko znanja.

Vendar nogometa za nedeljo še ni bilo dovolj, saj je na Koprivniku potekala tradicionalna tekma Stari: Mladi. Najprej sta se na zaključni tekmi pomerili ekipi male šole nogometa in vsi so dokazali, da so pravi športniki, polni kondicije in nogometnega znanja ter so s športnim odnosom do igre  dokazali, da imajo vse prave vrline, ki jih športnik potrebuje. Da je bilo na kampu lepo in zabavno, so za različne aktivnosti skrbeli Tejčka (ki je skrbela za organizacijo), Pavel,  Katarina, Boštjan, Špela, Monika, Borut in Aleš. Marija je skuhala kosilo, katero so otroci polizali s krožnikov, tako je bilo dobro. Niso manjkale odlične pice iz Gostilne Majcen (hvala Ani Majcen za sponzorstvo), zelo slastne pa so bile tudi klobasice, katere so otroci sami spekli na ognju. Čeprav vreme ni bilo ravno poletno, je sladoled le malo ohladil razigrane nogometaše. Vsi udeleženci kampa so prejeli tudi prelepo oranžno majico, katero je sponzorirala Veterinarska ambulanta Animalia, Špela Vodlan, s.p., oblikovala pa Špela Pavlič Kos. Nedeljsko popoldne na Koprivniku bil pravi zaključek, saj so se igranju nogometa in navijanju združile vse generacije in sonca je bilo na pretek! Že preko 40 let se v nogometu pomerijo mlajše in starejše generacije in tudi letos je ta tekma potekala v odličnem vzdušju. Tekma je bila odločena šele po 40. izvedeni sedemmetrovki. Celotno srečanje so bili sicer v  vodstvu Mladi in ko je po vodstvu 5:3 že vse kazalo na njihovo zanesljivo zmago, so mladi v igri nekoliko popustili, kar so Stari s svojo nepopustljivostjo znali izkoristiti in na pravi 'nemški' način rešili srečanje v zadnjih sekundah tekme. O končnem zmagovalcu so tako odločali udarci iz sedmih metrov, kjer so se izkazali vsi strelci in potrebno je bilo kar po 20 strelov vsake ekipe, da smo dobili zmagovalca. Predvsem več sreče so imeli Mladi, ki so tako po lanskem spodrsljaju spet uspeli pridobiti laskavi naslov.

Včasih je pomembna zmaga in prehodni pokal, ki so ga iz rok predsednika ŠD Polšnik Aleša Vozlja prejeli zmagovalci, ampak še bolj pomembna je pot, pot druženja, pot ohranjanja tradicije, pot preživljanja prostega časa s sokrajani, prijatelji in iskrenimi športniki. ŠD Polšnik se zahvaljuje Špeli Vodlan za majčke, predsednici DNK Trbovlje, Moniki Napret za povabilo in lepo organizirano tekmovanje, hvala sodniku Mitu Kosu za korektno sojenje nogometnih tekem.  Velika zahvala gre Tejčki Vozelj, ki je skrbela, da nismo bili lačni in žejni ter hvala Alešu za vso organizacijo in skrb za lep športni prostor na Koprivniku.  

Skupaj smo soustvarjali lepe trenutke: nogometašice in nogometaši, navijači, starši otrok, sodnik, radodarni lastniki zemljišč (Boštjan in Damir), organizatorji… Lepe trenutke, ki za vedno ostanejo zapisani nekje znotraj nas. In ko bomo starejši, bomo o vsem lepem pripovedovali svojim otrokom, vnukom… In dobro delili naprej… Hvala vsem, ki delite in soustvarjate.

Foto: Mateja, Tejčka, Aleš in Monika

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.