Športna nedelja na Polšniku

Tako, kot že mnogo let, se je tudi letos na Polšniku odvila tekma Stari : Mladi. Zjutraj sicer ni kazalo na najboljše, saj smo se zbudili v rahel dež, vendar pa nas to ni ustavilo. Vse tja do 15. ure smo pogledovali na vremensko napoved. Ko pa je prišel čas, da se vse prične, nas je z rahlimi žarki začelo pozdravljati sonce. Več kot se nas je bilo, lepši je bil pogled na nebu.

Dan so pričeli najmlajši člani Športnega društva. Razdelili so se v dve ekipi, med vratnicama pa sva jim na pomoč priskočila vratarja starih in mladih, Robert Bregar in Aljaž Povše. V napetem dvoboju smo videli kar štiri zadetke. Po končani tekmi so si otroci zaslužili sladoled, gledalci pa smo si ogledali otroški zumba nastop, ki ga je vodila Glorija Jamšek.

Končno je prišel vrhunec dneva. Tekma Stari : Mladi. Po dveh zaporednih zmagah mladih so stari z ogromno željo po zmagi strnili vrste. Prvi polčas se je končal z izidom 2:0 za stare, ko sta v polno zadela Franci Podrenk in Tomaž Vozelj. Odmor med polčasoma je bolje del starim, saj so kmalu v drugem polčasu po zadetku Boštjana Medveda vodstvo povišali na 3:0. Vendar mladi se nismo predali in z borbeno igro smo se vrnili nazaj, saj je bil rezultat kar naenkrat 3:3. Strelca za mlade sta bila Aleš Košir 2x in Bernard Jakovljevič. Vse je dišalo po enajstmetrovkah. Nekaj minut pred koncem so mladi storili napako in Aleš Vozelj jo je kronal z zadetkom za 4:3. Stari so nato strnili obrambne vrste in do konca tekme zdržali pritisk mladih, ki so z vsemi močmi iskali izenačujoči zadetek. Sodnik je odpiskal konec tekme in slavje starih se je lahko pričelo. Vimenu mladih sem predal prehodni pokal in seveda tudi gajbo, ki ne sme manjkati na tej prireditvi.  Na koncu so se vsi skupaj poveselili, nekaj pojedli in popili, nato pa je počasi le prišel večer, ko smo se razšli in že zastavili cilje za drugo leto, predvsem mladi.

Športno društvo Polšnik se zahvaljuje  sodniku Milošu Breznikar za odlično opravljeno delo na igrišču. Zahvaljujemo se tudi našim pridnim puncam, ki so pomagale v strežbi, Petri, Juliji in Manci, ter pa seveda vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi letošnje tekme.

Foto: Barbara Bučar

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.