Sončen, kulturen, športen in družaben pohod Od cerkvice do cerkvice

Čakali smo lepo vreme, zelo smo si ga želeli in smo ga dobili! Sonček in topel nedeljski dan. Številni pohodniki so se podali na Polšnik in se nam pridružili na 23. pohodu Od cerkvice do cerkvice. Na startu je že zjutraj igrala harmonika, prepevali so Ljudske pevke in godci ter Moški pevski zbor Polšnik. Domače dobrote so navduševale obiskovalce in tako so lahko pot do Ostreža nadaljevali polni pozitivne energije.

Gostili smo kulturnike iz Občine Mengeš, ki so se priključili projektu Županovizija. Na Ostrežu so pohodniki zapeli s članoma skupine Sejmarji,odličnim orgličarjem Marjanom Urbanijo ter kitaristom Hervinom Jakončičem.

Stranski vrh je gostil folklorno skupino KD Svoboda iz Mengša in z plesnim igricami ter z prikazi različnih plesov so poskrbeli za odličen postanek ob cerkvice na travniški planoti s pogledom na Kum. Glinjek pa je gostil Mešani cerkveni pevski zbor sv. Mihaela Župnije in glasbena skupina, vodita jih Andrej Levec in Franc Kompare, organist pa je Uroš Urbanija, maševal pa je g. Marko Košir. Prepevanje je napolnilo gozdno jaso in tudi vreme je bilo ravno pravšnje.

Pohodniki so uživali v naravnih lepotah našega kraja in svojo nedeljsko športno aktivnost nadgradili še s plesom na zaključni prireditvi pod šotorom, pri Lovski koči. Zelo veseli smo bili obiska župana občine Mengeš g. Francija Jeriča ter litijskega župana g. Francija Rokavca, ki sta si vzela čas za kratek klepet in pohvalila sodelovanje kulturnikov.

Harmonikarski orkester KLUB STOPAR je naše pohodnike spravil na plesni oder in navdušenja ob njihovem igranju ni manjkalo. Podelili smo nagrade prijavljenim pohodnikom, deset in dvajsetletnikom. Pohodniki pa so lahko spoznali vse sodelujoče skupine iz Mengša. Tudi kratka ploha, ki nas je  presenetila, ni pokvarila pestrega dogajanja pod šotorom. Dobra hrana, pijača, ples, nagrade in odlična družba je zaznamovala zaključno urico druženja s pohodniki. 

Turistično društvo Polšnik, ki je organizator dogodka je letos poskrbel tudi za nekaj novosti. V centru Polšnika imamo nov informacijski center, novo tablo, nad katero so bili obiskovalci zelo navdušeni.  Kapelico, katera stoji v centru ob župnišču je dobila novo barvno podobo,  pohodniki pa so se lahko sprehodili mimo obnovljenega kužnega znamenja v Sušju, z novo streho, lepimi belimi stenami ter z risbami s posebno vsebino. Hvala vsem sodelujočim! Opravili ste pomembno delo.  Več si lahko preberete TUKAJ.

Številne pohvale naših pohodnikov so bile namenjene res odličnim gostom iz Mengša, zato se še posebej zahvaljujemo g. Jožetu Vahtarju, organizatorju in povezovalcu kulturnikov iz Mengša, njihovemu županu g. Jeriču, da je prisluhnil ideji Županovizija ter seveda vsem nastopajočim! Pustili ste globok vtis na nas vseh in verjamem, da bomo ob kakšni priložnosti kmalu pripravili še kakšen lep kulturni dogodek. 

Hvala vsem sodelujočim društvom za soorganizacijo. Že triindvajsetič smo dokazali, da obvladamo svoje delo, vsak na svojem področju (hvala PGD, KD Pavle Voje, DPŽD, ŠD, LD in KO RK). Hvala viš. med. sestri Petri Zaletelj, ki nudi strokovno podporo našim ekipam prve pomoči ob poti. Ekipa kot se šika! Hvala Kristjanu Povšetu za pomoč pri ozvočenju na postojankah. Hvala vsem lastnikom zemljišč, ki prijazno že tollko let odstopate svojo zemljo za izvedbo pohoda: Toni Košir, Ladko Renko, Janez Zorc (srčna hvala celotni družini), Lojzi Sladič, Jure Repovš, Damir Tomc. Naj, naj hvala tudi  vsem gospodinjam, ki so zopet napekle odlične domače dobrote in dober glas o odličnih piškotkih, poticah in pecivu ponesle po širni Sloveniji. 

Hvaležni smo vsem sponzorjem, ki nam stojite ob strani, da lahko izvedemo ta naš največji dogodek, ki ga je letos obiskalo preko 600 pohodnikov in nastopajočih:

TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJE

MIZARSTVO KOS, JOŽE KOS, S.P. POLŠNIK

ZIDARSTVO IN FASADERSTVO JOŽE BEVC POLŠNIK

RORC ASFALT D.O.O. POLŠNIK

TESARSTVO BUČAR, ANTON BUČAR S.P.

METKA KONČAR POLŠNIK

MONTAŽA PIP, FRANCI KAPLJA

ELEKTROSTROJNA DELA JOŠKO KRAŠEVEC S.P. LJUBLJANA

KOMBIVOZ SEDEVČIČ SREČKO S.P.

KLJUČAVNIČARSTVO REPOVŠ, IGOR POZNAJELŠEK, s.p. POLŠNIK

GEOPLAN ROVŠEK D.O.O. LITIJA

STROJNOVRZDRŽEVALNA DELA TOMAŽ UPELJ KRESNIŠKE POLJANE

TESARSTVO HRIBAR ROMAN HRIBAR POLŠNIK

GOSTILNA JUVAN, ANA MARIJA MAJCEN

GOLOBINEK D.O.O. DOBRA VILA ŠUMNIK

OKREPČEVALNICA IN BIFE KUHLA, MITJA ZADRAVEC

DOMAČIJA PR VOVK AMADEJ KOTAR POLŠNIK

PEGO PLUS ZAVRSTNIK 

HOFERTISK LITIJA

MEDIJI:

RADIO OGNJIŠČE,

RADIO 1 – RADIO GEOSS

RADIO AKTUAL – RADIO KUM

In kakšen naj bo zaključek? Če so zadovoljni pohodniki, če so zadovoljni naši gostje in če se organizatorji razumejo in se trudijo vsako leto za nekaj boljšega, potem lahko 23. pohod Od cerkvice do cerkvice ocenim kot odličnega! Še vreme smo "zrihtali"!  

Za ogled VIDEOSPOTA, PA KLIKNITE NA TOLE.  

Foto: Barbara Bučar

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.