Smučarska pravljica v Sevškovi dolini

Natančno po treh letih (zadnja smučarska tekma v Sevškovi dolini  je bila ravno 14.2.2015) je spet zapadlo dovolj snega, da smo uspeli pripraviti smučišče za izvedbo smučarske tekme. Ker imamo na Polšniku veliko smučarskega podmladka smo se odločili, da letos tekmujejo le najmlajši. Pogoji za smučanje so bili odlični, delno oblačno, trda in ne ledena proga pri minus ena. Nastopilo je 11 smučarjev (od 2004 do 2015). Vsi so veleslalomsko progo odlično odpeljali, saj odstopa nismo zabeležili. Tekmovali so: Dunja Konjajeva, Kolja Konjajev, Tinkara Vozelj, Jorik Kvapil, Lina Povše, Rua Kvapil, Lovro Vozelj, Ariana Povše, Nejc Poznajelšek, Petja Konjajev in Jan Novak. Prvi smučarski trening pa sta na progi opravila Ruben Polak in Manca Petrič.

Kar veliko snega je zapadlo letos, zato je bilo s pripravo proge veliko dela. Hvala pridnim soteptalcem: Andreji Vozel, Janu in Srečku Novaku, Gregi, Petri, Juliji  in Manci Petrič, Boštjanu in Gaju Juvanu, Nejcu, Neži, Katji in Igorju Poznajelšku, Marku Zagorcu, Urhu Tomcu, Ženji Konjajevi, Tomažu Vozlju, Tinkari, Lovru in Tejčki Vozelj. Pri izvedbi tekmovanja pa so pomagali tudi: Zoran Zore, Špela in Pavel Kvapil in Monika Napret. Za natančno merjenje časa pa smo skrbeli skupaj z Zoranom in Srečkom. Špela Pavlič Kos  je izdelala diplome,  Ana Marija Majcen - Gostilna Juvan in Kuhla sta posodili termovke za tople napitke. Še posebej pa hvala Avdilu Nrecaju za 100 sponzoriranih krofov, ki so bili na pustno nedeljo najslajši in nepogrešljivi.  Še posebej pa se zahvaljujem Mirku in Mimi Kotar, ki nam ob vsaki smučarski prireditvi velikodušno odstopita njihovo 'Sevškovo' dolino.

Vsi smučarji so pokazali obilico smučarskega znanja, številni navijači so nastop vsakega pospremili z bučnim navijanjem v cilju, kjer sta za njihovo žejo poskrbeli Andreja in Tejčka. Srečko pa je poskrbel za edinstveno arhitekturo ciljnega prostora, z oblikovanjem snežnega šanka, fotelja in snežnih klopi za obiskovalce.

Otroškega navdušenja ni manjkalo in verjamem, da jim časovni rezultat ni veliko pomenil. Veliko pa jim je pomenilo priznanje za izjemno smučanje, katerega so ob koncu prejeli prav vsi smučarji.

Hvala vsem staršem za pomoč pri izvedbi tega dogodka, saj tako z dobrim zgledom našim otrokom spodbujamo veselje do športa, ki mora postati pomemben del naših življenj, hkrati pa jih učimo pomembnosti sodelovanja in druženja.

Foto: Tejčka Vozelj, Tomaž Vozelj, Katja Sladič

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.