Smrkastična predstava z obiskom Božička

S smrkastično predstavo smo v dvorani na Polšniku, 22. decembra zaključili bogato kulturno leto 2018. Glavni junaki letošnjega predbožičnega srečanja so bili Smrkci. Šestnajst  staršev se je dva meseca pripravljalo, vadilo, se učilo, družilo in zabavalo na vajah, ki so vsako leto najboljši del našega sodelovanja. Ampak, ko pride večer, da razveselimo najmlajše je to  najlepši večer v letu. Ko otroci komaj čakajo, da se predstava prične in da pride Božiček, ko žarijo njihove oči in pridno sodelujejo med predstavo, je ves trud poplačan. Vsak je svoje delo opravil z odliko in tako je nastala predstava, ki je požela velik aplavz in veliko pohval. Gledališčniki smo se smo  imeli nepozabno lepo in obrazi otrok in staršev so bili nasmejani in zadovoljni. To pa je tista najlepša nagrada za ves vložen trudi v zadnjih dveh mesecih. Katja Poznajelšek je skrbela za kostumografijo in dela, verjemite, ni bilo malo. Odlični igralci in lutkarji Boštjan Medved, Tejčka Vozelj, Igor Poznajelšek, Petra Petrič, Tanja Ribič, Zdenka Pečnik Podrenk, Boštjan Juvan, Lidija Brudar, Katarina Juvan, Tatjana Pevec, Iza Nograšek, Špela Vodlan in Tina Hribar so svoj prosti čas namenili za naše najmlajše in lahko so za zgled mnogim staršem.  Za sceno je vsak izmed nas prispeval svoj delež, za masko je skrbela Nika Zore, za tehniko Tomaž Vozelj in Mateja. Naša fotografinja Barbara Bučar pa je skrbno fotografirala in snemala predstavo ob pomoči Luke Bučarja. Mia in Jon  sta naredila še zabaven uvod v predstavo. Napisati zgodbo za tako pozitivno in zabavno ekipo ni težko in Smrkci so gotovo tema,  ob kateri moja domišljija nima meja. 40 min je prehitro minilo in Božiček se je ob pomoči svojega škrata na saneh s kolesi pripeljal med pridne otroke, ki so mu seveda zapeli lepo pesmico. Igor Poznajelšek (Ključavničarstvo Repovš) in Boštjan Medved (Mizarstvo Boštjan) pa sta izdelala Božičkove sani. Hvala obema. Božiček ima poleg škratov tudi veliko  zvestih sponzorjev in letos so mu pri nakupovanju daril pomagali:  TESARSTVO, KROVSTVO, Anton Bučar, Tepe, MONT, Borišek Aleš, Mamolj, MIZARSTVO OTMAR, Tatjana Mušič, Mamolj, ZELENI GAJ, Miha Kos, Mamolj, POPRAVILO PLOVIL, Andrej Repovš, Tepe, GMP – Razpotnik Silvo, Izlake, TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, Polšnik, METKA KONČAR, Polšnik, GRADBENA MEHANIZACIJA, Gregorin Tomaž, Sava, ZIDARSTVO IN FASADERSTVO, Jože Bevc, Mamolj, KLJUČAVNIČARSTVO REPOVŠ, Igor Poznajelšek, Šumnik, AVTOCENTER JEREB Rajko, Zagorje, GEOPLAN ROVŠEK Robert, Litija, MIZARSTVO KOS, Jože Kos, Velika Preska, GOSTILNA JUVAN, Ana Majcen, Polšnik, KOMBIVOZ, Srečko Sedevčič, Velika Preska, MIZARSTVO BOŠTJAN Medved, s.p., Mamolj, ter polšniška društva: GASILSKO DRUŠTVO, LOVSKA DRUŽINA , TURISTIČNO DRUŠTVO , KULTURNO DRUŠTVO PAVLE VOJE , ŠPORTNO DRUŠTVO, DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA IN DEKLET, KO RDEČI KRIŽ ter seveda KRAJEVNA SKUPNOST POLŠNIK. Večer smo ustvarjalci zaključili v Gostilni Majcen, uživali v dobri hrani in nazdravili prihajajočim praznikom in novemu letu.

Bil je smrkastično lep večer, ki smo ga sooblikovali skupaj z odlično ekipo. HVALA vsem. Takšno sodelovanje in usklajeno delo je izjemno bogastvo. In mi to imamo. In hvaležni smo lahko za to.

PREDSTAVO BOMO PONOVILI V PETEK, 11. JANUARJA OB 18.30! ČE NISTE USPELI NA PREMIERO, PONOVITVE PRAV GOTOVO NE SMETE ZAMUDITI!

Dragi starši, če bi želeli sodelovati v naslednjih predstavah, ste dobrodošli… Veste, kje me najdete… Pofočkajte se. Luštno se imamo in verjemite, da bo vaše sodelovanje veliko pomenilo vašim malčkom.

Foto: Barbara Bučar 

PREDSTAVO SI LAHKO OGLEDATE TUDI TUKALJE: SMRKCI IN SKRIVNOSTNI GOST

 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.