Slovo Darka Repovža

Vsem krajanom in krajankam ter sorodnikom se opravicujemo, ker pogreba zaradi korona ukrepov nismo mogli izvesti  po obicajni poti. Od Darka smo se poslovili v najožjem družinskem krogu.   Hvala za razumevanje.                 

Repovževi

 

DARKU V SLOVO  (zapisali domači):

Mirno, jesensko, sončno nedeljo je zaključila pesem zvonov, ki je s svojim žalostnim glasom oznanila, da si nas dragi Darko, za vedno zapustil.

Svoje življenje si začel 17.9.1962, kot drugi sin mame Darinke in očeta Franca Repovž. Kmalu sta se ti pridružila še dva brata, tako da si odraščal v prijetni družbi. Mirno osnovnošolsko življenje pa ti je prekinila mnogo prezgodnja smrt očeta in tvoje življenje se je močno spremenilo. Mama je ostala sama brez sredstev, s štirimi nepreskrbljenimi otroki na veliki kmetiji. Kljub rosnim letom si poprijel za vsako delo. In ker te je delo na zemlji veselilo, si bil odločen, da prevzameš nasledstvo. Da bi lažje gospodaril, si opravil tečaj o kmetovanju.

Ko si postal polnoleten, si se odzval dolžnosti do domovine kot vojak gornik. Prav tako si aktivno sodeloval v vojni za Slovenijo.

Ob vrnitvi domov pa si ponovno poprijel za delo na kmetiji. Za sprostitev od težkega dela si se rad družil z  gasilci pri njihovih akcijah. Tvoje veliko veselje pa je bilo tudi petje. Zato si sodeloval pri moškem pevskem zboru in mešanem cerkvenem pevskem zboru na Polšniku. Energijo si nabiral tudi z druženjem s pevci v toplicah in na pohodih po hribih.

Gorska kmetija pa ne prinaša bogatega zaslužka, zato si se odločil in sprejel službo pri litijski komunali. Prav v tem času pa je v tebi dozorela tudi želja po ustvarjanju družine. Spoznal si Marjano, s katero sta načrtovala skupno življenje. Rodil se vama je sin Žiga.

In ko bi moral začeti uživati svojo srečo je prišla bolezen, ki ti je življenje ponovno postavila na glavo. Po več mesecih zdravljenja v bolnišnici nisi več zmogel zbrati dovolj moči za polno življenje, zato je zdravnik napisal predlog za upokojitev, ki je bil sprejet pozitivno, delo na kmetiji pa je počasi prevzel nečak Jure. Tako si imel več časa za počitek. Toda kljub temu si po svojih zmožnostih pomagal na kmetiji in bil Juretu v pomoč in oporo. Mami si delal družbo, ji pomagal s kakšnim prevozom in pri gospodinjskih delih.

Čeprav z Marjano nista uspela zaživeti skupnega življenja, si jo imel v lepem spominu, predvsem pa bil ponosen na sina Žiga in ga tudi obiskoval po svojih zmožnostih.

Kljub vsem težkim preizkušnjam si imel rad življenje. Zato si se ob opozorilih zdravnika shujšal, se pridno držal diete, hodil na sprehode z Ronom.

Toda Nekdo ima z nami svoje načrte. In v nedeljo se je tvoje življenje končalo.

Za seboj puščaš polno vprašanj, na katere bi vedel odgovor le ti.

Predvsem pa ostaja praznina pri številnih prijateljih, najbolj pa pri vseh tvojih najbližjih.

Hvala ti za vse.

Počivaj v miru.

Polšnik 30.10.2020

Darko Repovs

----------------------------------------

V nedeljo, 25.10.2020 nas je zapustil naš dolgoletni član Darko Repovž, pevec MoPZ Polšnik in Mešanega cerkvenega zbora LMB Polšnik. Darko, zelo te bomo pogrešali. 

Naj ti bo lepo tam gor med angeli. Teta Pavla Voje te je gotovo pričakala s stolčkom.
Sožalje domačim.
Člani Kulturnega društva Pavle Voje Polšnik

SPOMIN NA DARKA - napisala Vida Sladič
Velikokrat na vajo smo hiteli,
veliko pesmi v letih teh zapeli,
v čast Bogu, Mariji Lurški naši,
prepevali smo skupaj pri nedeljski maši.
Kar nekaj rojstnih dni smo skupaj praznovali,
ob petju, smehu, vsi smo modrovali.
Je pevska družba te vedno pritegnila,
zakaj te kruta je korona v samoto zdaj pahnila?
Zdaj si odšel in si zapustil nas,
za vedno je utihnil tvoj globoki bas.
Tam gori, kjer si zdaj, ni stisk, ne bolečin,
a nam zapustil večen si spomin.
 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.