Slovenske filmske zvezde pričakale Božička na Polšniku

Letošnje priprave na prihod Božička nam bodo vsem prav gotovo ostale v lepem spominu. Torki, katere smo preživljali skupaj na vajah so zanimivo doživetje, ko starši prebudimo otročička v sebi in se predamo svojemu poslanstvu z vsem srcem. Za otroke. Za vse naše otroke. 

V soboto, 23. 12. nas je čakala premiera in seveda smo bili tudi mi vsi v pričakovanju prihoda Božička. Dopoldan smo odigrali še generalko, ki je bila, kot se za generalko spodobi mala katastrofa, saj smeha ni manjkalo. Ampak popoldan... Popoldan nas je očaral božični čas, pozitivna energija je kar dihala iz igralcev in predstava je bila odlično izpeljana. Videli smo srečne otroške obraze in nasmehe njihovih staršev in starih staršev, ki so si prišli pogledat predstavo. To je bilo pravo plačilo. Celotna ekipa bi se strinjala z menoj, če zapišem, da bi brez našega jelenčka Rudolfa predstava ne bila to, kar je bila. Evgen Povše vedno navduši s svojim igralskim talentom, igrivostjo in predanosti vlogi, ki jo dobi. Mojco Pokrajculjo je prvič na našem odru odigrala Špela Vodlan, v mestnega mačka Murija se je preobrazil Danijel Stanojevič, njegova muca Maca je postala naša Tanja Ribič, glas je lutki Sapramiški posodila Iza Nograšek, prijateljem Mojce Pokrajculje zajčku, lisici in medvedu pa Tatjana Pevec in Tejčka Vozelj. Na predstavo ni manjkal Martin Krpan in v njegove škornje je stopil Boštjan Medved. Z neba se je spustila Zdenka v vlogi zvezdice Zaspanke, seveda pa slovenskih junakov ni brez  Kekca ter Pehte, ki sta ju odigrala Katarina in Tomaž ter nasmejala občinstvo. Ob koncu se je med pridnimi otročički sprehodila še muca Copatarica, naša Petra Petrič. Ne le Evgen, vsi igralci in lutkarji so na odru pustili svoje srce, zato je bila predstava tako srčna in je navdušila polno dvorano.  Za šivanje kostumov sta si vzeli čas Vida Sladič in Iza Nograšek, za masko je poskrbela Nika Zore. Lonček nam je naredil Boštjan Medved (Mizarstvo Medved Boštjan Mamolj), pobarvali pa smo ga s skupnimi močmi. Hvala Alešu za posojo kolesa in Otti za konja. Iskrena hvala Boštjan J., katerega so se otročički najbolj razveselili.  Tekst je nastal pod mojim peresom. Hvala Barbari Bučar, Tjaši Povše in Luki Bučarju za pomoč pri fotografiranju in snemanju predstave.

Predstavo si lahko ogledate tukaj: SLOVENSKI JUNAKI PRIČAKAJO BOŽIČKA

Kar 105 otrok je obdaril naš Božiček in zato smo zelo hvaležni našim zvestim sponzorjem:

RAFAEL, d.o.o. Sevnica
ANIMALIA Zagorje, Špela Vodlan, Tepe
ASFALT KOVAČ, d.o.o. Planina pri Sevnici
RORC, d.o.o. Polšnik
TESARSTVO, KROVSTVO, Anton Bučar, Tepe
METKA KONČAR, Polšnik
MONT, Borišek Aleš, Mamolj
MIZARSTVO OTMAR, Tatjana Mušič, Mamolj
COMA COMMERCE, d.o.o. Ljubljana
POPRAVILO PLOVIL, Andrej Repovš, Tepe
GMP – Razpotnik Silvo, Izlake
TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, Polšnik
GOLOBINEK, d.o.o., Šumnik
MK LIGHT SOUND, d.o.o., Hotič
MIZARSTVO MEDVED, Boštjan Medved, Mamolj
GOSTILNA JUVAN, Ana Majcen, Polšnik
LMA MONTAŽA, Matjaž Klavs, Tepe,
INSTALACIJE Kaplja Franci, Velika Preska
ZIDARSTVO Bevc Jože, Mamolj
ZELENI GAJ, Miha Kos, Mamolj
GP-sklepanje zavarovanj, Gregor Petrič, Ljubež
KOMBIVOZ, Srečko Sedevčič, Velika Preska
VOM, Vodišek Matej, Mamolj
MIZARSTVO KOS, Jože Kos, Velika Preska

ter polšniška društva:
PGD POLŠNIK
LOVSKA DRUŽINA POLŠNIK
TURISTIČNO DRUŠTVO POLŠNIK
KULTURNO DRUŠTVO PAVLE VOJE POLŠNIK
ŠPORTNO DRUŠTVO POLŠNIK
DPŽD POLŠNIK
KO RK POLŠNIK
DRUŠTVO IZGNANCEV POLŠNIK

in KRAJEVNA SKUPNOST POLŠNIK

Po izvedbi tej predstave smo se igralci zbrali še v Gostilni Majcen na zasluženi večerji, ko nista manjkala prepevanje in ples. Zahvaliti pa sem moramo  Karli Majcen za presenečneje. Kljub obilici dela je našla čas in nam spekla odlično, slastno torto! Hvala Karli! 

Dragi prijatelji, hvala vam za vso pozitivno energijo, katero ste vložili v predstavo. Verjamem, da vam je bila hvaležna cela dvorana, da ste se tako potrudili in otrokom pričarali čaroben večer, ki ga ne bodo nikoli pozabili. Mi pa tudi ne. Kajne? 

Foto: Barbara Bučar 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.