Še ena zgodba 90.

Lepo nedeljsko jutro, ko smo pohodniki odhajali na pohod od cerkvice do cerkvice, je naša krajanka Jožefa Seručar, po domače Špeharjeva Pepca iz Šumnika, praznovala svoj 90. rojstni dan. Hčere so ji pripravile prisrčno praznovanje, ki so se ga udeležili vsi njej najbližji. Podarili so ji fotomontažo, kjer so vsi njeni 4 otroci, 6 vnukov in 5 pravnukov, tako da bodo z njo ob vsaki priliki in ji delali družbo sedaj, kot pravi sama, je »privezana«. Toda kljub temu, da mora za lažje dihanje uporabljati cevko za kisik, je še vedno vedrega duha, katerega ohranja s poslušanjem radia in gledanjem televizije, reševanjem križank vseh sort in šivanjem gobelinov. Ob najinem prihodu je imela v delu sliko Ivane Kobilice - Kofetarica, ki pa je bila že četrta v roku enega leta…Bi se kdo pri tem še čudil, ko je malo potožila, da ji nekaj nagajajo oči!

Ob obisku predstavnikov RK Polšnik sva malo obujali spomine, ko sva še skupaj kosili po njihovih ne ravno ravninskih travnikih in opravili tudi marsikatero drugo delo, ki je pač bilo potrebno, saj je bilo v njenih najbolj aktivnih letih življenje zahtevno in polno težkih preizkušenj. Poleg tega, da je izgubila življenjskega partnerja, je bila verjetno najtežja izguba sina. Toda kljub temu je znala najti smisel življenja in ostala delovna do današnjih dni.

Sedaj svoje dneve preživlja z družino mlajše hčerke Rozi, katera zelo zgledno skrbi zanjo.

Draga Pepca: hvala za mnogo skupnih uric pri delu za našo vaško skupnost, kakor tudi kakršnokoli sosedsko pomoč, ki si jo bila pripravljena nuditi, ko smo je bili potrebni. Naj ti zdravje dobro služi in še mnogo lepih trenutkov med svojimi dragimi.

Foto: Olga Repovš 

 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.