Predstavitev uporabe defibrilatorja in poročilo o delu KO RK Polšnik

V ponedeljek, 18.2.2019, smo v gostilni Juvan na pobudo predstavnikov naše KS organizirali predstavitev uporabe defibrilatorja. Svoje znanje so nam predale za to  usposobljene članice CZ.

Najprej smo izvedeli, kako pristopimo do ponesrečenca, kako preveriti funkcijo dihanja in kako mu nudimo prvo pomoč. Če diha, ga položimo v pravilni bočni položaj, če pa dihanja ni zaznati, pričnemo z masažo srca in vmesnimi upihi. Pri tem pa je najbolj pomembno, da poskrbimo za svojo varnost, ter pokličemo pomoč in reševalce.

Sledil je prikaz vseh postopkov, nato pa še uporabe defibrilatorja. Vse prikazano smo lahko tudi preizkusili. Ob tem smo ugotovili, da 30 masaž srca ni mačji kašelj in je zelo dobrodošlo, da si znanje večkrat obnovimo, ter da postopek obvlada čim več ljudi, da se  ob možni potrebi lažje znajdemo in zamenjavamo na par minut.

Nato je sledilo poročilo o delu KORK Polšnik in skromna zakuska.

Zahvaljujem se članicam CZ, ki so razumljivo prikazale prvo pomoč in tudi uporabo defibrilatorja in odgovorile na vsa zastavljena vprašanja.

Hvala tudi vsem, ki ste se odzvali našemu vabilu, predvsem pa hvala vsem, ki nas podpirate pri našem delu na kakršen koli način.

 

Foto: Olga Repovš (se opravičujemo za narobe obrnjene fotografije) 

 
Klikni slike za povečavo

Všeč? Delite z drugimi.